doen Fotografie

Bezoek de ‘Onbekende Wereld’

Bekijk Sluit

doen Fotografie

Oog in oog staan met de meest verbluffende fotografie van National Geographic? Dat kan deze zomer in het Museon.

Datum
Fotograaf
Martin Rietze

In het museum in Den Haag wordt tot en met 28 augustus de expositie ‘Onbekende Wereld’ tentoongesteld: de spectaculairste opnamen die fotografen tijdens hun opdrachten en reizen voor National Geographic over de hele wereld maakten. Zij bezoeken plekken die voor de meeste mensen onbereikbaar zijn – van hoge toppen en diepe dalen naar verborgen ruimtes, laboratoria, geheimzinnige grotten en langs bijna uitgestorven diersoorten. Dankzij hun werk kan het publiek kennismaken met de wonderlijke wereld om ons heen

De tentoonstelling komt voort uit het gelijknamige fotoboek Onbekende Wereld, waarin beeldredacteur Susan Tyler Hitchcock een uitgebreide en gevarieerde collectie werk bij elkaar zocht. De foto’s tonen dan ook alle thema’s die NatGeo van belang vindt: van oeroude grotkunst tot natuurbescherming en van avontuurlijke reizen tot baanbrekende wetenschappelijke expedities. In het Museon wordt op de begande grond bijna 300 vierkante meter tentoonstellingsruimte voor deze expositie ingericht.

De oceaan wemelt van de trekkende adelaarsroggen. Foto: Eduardo Lopez Negrete
De Magenigrot. Foto: Stephen Alvarez

En voor wie meer wil zien van NatGeo: ook in Museon volgt vanaf 1 september de expo ‘De Iconen van National Geographic’, waarin zeventig iconische beelden van tien NatGeo-fotografen zijn samengebracht. Zo is ook het beeld van Bosjesmannen, die Chris Johns fotografeerde in Namibië, te zien in de tentoonstelling.

Meer info: http://www.museon.nl/


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten