lezen Wij

Hond adopteert verstoten leeuwenwelp in Gaza

Bekijk Sluit

lezen Wij

Aan tederheid onder dieren geen gebrek, zelfs niet onder extreme omstandigheden. In de Gazastrook brengt een hond – zelf moeder van acht pups – een leeuwenwelp groot.

Datum
Auteur
Lisa Dupuy
Fotograaf
Anadolu Agency

De leeuw leeft in een dierentuin in Jabalia, in het noorden van de Gazastrook. Hij werd verstoten door zijn moeder, die al twee andere jongen had verworpen. Voor welp nummer drie ging de dierentuin op zoek naar een surrogaatmoeder.

Na overleg met een Canadese dierenarts besloot dierentuinmanager Ibrahim Sbeeta een hond te zoeken om  het welpje borstvoeding te geven. Hondenmelk lijkt erg op de melk die de leeuw van zijn eigen moeder zou krijgen, vertelde hij aan het persbureau Anadolu Agency. “De hond is zelf moeder van acht pups. In het begin was het lastig voor haar om het leeuwtje te voeden, maar het gaat nu goed. Ze voedt eerst haar eigen pups, en dan is de welp aan de beurt.”

Volgens Sbeeta verstootte de leeuwin haar jongen omdat ze lijdt aan stress door haar leven in gevangenschap. De regio is erg onrustig: de stad Jabalia ligt dicht bij de grens met Israël, en vlak bij een gelijknamig vluchtelingenkamp, het grootste Palestijnse vluchtelingenkamp. 

Ook zo'n fan van heldendaden in het dierenrijk? Auteur Jennifer S. Holland verzamelde 37 hartverwarmende reddingsverhalen over dappere dieren in een nieuw boek, te koop in onze webshop.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten