doen Nieuws

Win de DVD of Blu-ray van ‘Beyond Sleep’!

Bekijk Sluit

doen Nieuws

Naar de bestseller ‘Nooit Meer Slapen’ van W.F. Hermans, de klassieker uit de Nederlandse literatuur, over een zoektocht door de onverbiddelijke toendra van Noorwegen, de natuur en de mens.

Datum
Auteur
Hein Kaars Sijpesteijn
Fotograaf
‘Beyond Sleep’

Beyond Sleep gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. De ambitieuze Alfred hoopt dat zijn naam door deze reis aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden. Op deze manier probeert hij het werk van zijn vader voort te zetten, die tijdens zijn eigen onderzoeksproject om het leven is gekomen. Hij voelt enorme druk om de onafgemaakte missie van zijn vader te voltooien.

De wetenschap komt er in ‘Beyond Sleep’ slecht vanaf. Wat vinden hedendaagse onderzoekers over enkele citaten uit het originele werk van W.F. Hermans? We vroegen het (klik op foto). Foto: Bogdan Croitoru.
 

Eenmaal aangekomen in Lapland ontmoet Alfred drie andere geologie studenten die hem vergezellen in zijn zoektocht. Naarmate ze verder van de bewoonde wereld raken, begint Alfred steeds meer te geloven dat zijn gezelschap een complot tegen hem wil opzetten. Alfred zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra van Noord-Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin.

Wil jij kans maken op een van de drie Blu-rays of een van de drie DVD’s van Beyond Sleep die wij weggeven? Doe mee met deze winactie en vul je gegevens in in het formulier hieronder. Deze winactie sluit op 21 juni om 12.00 uur ’s middags. Meedoen is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Registratie is eenmalig en gratis. Klik hier om je te registreren.

NatGeo-redacteur Pancras Dijk ging voor National Geographic Traveler naar arctisch Noorwegen. Zijn verhaal ‘Het land van Nooit meer slapen’ verschijnt op 10 maart in het tijdschrift Traveler (klik op foto). Still uit ‘Beyond Sleep’.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten