Redacteurenblog

Antje Veld 24-01-2015 17:16 Toen de Amerikaanse voedingsdeskundige en personal trainer Harley Pasternak op zoek ging naar overeenkomsten tussen de eetgewoonten van de meest gezonde volken op aarde, deed hij een uitzonderlijke ontdekking. Lees verder
Antje Veld 13-01-2015 13:17 Iets te veel gesnoept in december? Goede voornemens gemaakt? De kans is groot dat het geen succes wordt. Lees verder
Antje Veld 05-01-2015 17:00 Uit een onderzoek van verschillende universiteiten en het International Water Management Institute blijkt dat urban farming (of stadslandbouw) op veel grotere schaal gebeurt dan tot nu toe gedacht. Lees verder
Antje Veld 29-12-2014 11:55 In de winter gebruik ik altijd veel meer nootmuskaat dan anders. Je kunt het natuurlijk in zoete gerechten gebruiken, maar bij mij gaat het meestal door een stevige stamppot. En die eet ik pas als de temperaturen beginnen te dalen. Lees verder
Antje Veld 21-12-2014 14:01 Heerlijk, dat uitgebreide kerstdiner. Urenlang zitten we aan tafel en we blijven maar eten naar binnen stoppen. Veel meer dan normaal, totdat je het gevoel hebt dat je uit elkaar ploft. Waarom doen we dat toch? Lees verder
Antje Veld 15-12-2014 14:57 ‘Zullen we vanavond lekker een vliegtuigmaaltijd eten?’ Er zijn waarschijnlijk weinig mensen die het thuis voorstellen. Het eten aan boord van een vliegtuig is toch meer een noodzakelijk kwaad onderweg naar een fijne vakantiebestemming. Lees verder
Antje Veld 08-12-2014 10:52 Natuurlijk, suikervrij, versterkt het immuunsysteem, biologisch, cholesterolverlagend, vezelrijk, versnelt de spijsvertering. De lijst van gezondheidsclaims die je op de labels van voedingsmiddelen terugvindt is vaak eindeloos. En soms ook misleidend. Lees verder
Antje Veld 01-12-2014 15:57 Paniek in de tent! De chocolade raakt op. Of nee, dat moet ik beter zeggen: de cacao wordt steeds schaarser. Twee van de grootste chocoladeproducenten ter wereld, Mars en Barry Callebaut hebben alarm geslagen. Lees verder
Antje Veld 24-11-2014 10:12 Een van de grootste voordelen van een 3D-printer, is dat je er zo’n beetje alles mee kunt personaliseren. Zo kun je je eigen unieke sieraden maken bijvoorbeeld. Lees verder
Antje Veld 17-11-2014 11:50 Heb je een hekel aan de smaak van broccoli, maar wil je wel de vitaminen en mineralen binnenkrijgen die erin zitten? Of hou je van suiker en vet, maar niet van de calorieën die daarbij horen? Dan heb je iets nodig wat je smaakzintuigen een... Lees verder


Social Media
NatGeoNL 26-01-15 15:17 New York zet zich schrap voor een van de zwaarste #sneeuwstormen ooit! #sneeuw #VS nationalgeographic.nl/actueel/new-yo… http://t.co/zyRIgDsNo0