Redacteurenblog

Antje Veld 15-12-2014 14:57 ‘Zullen we vanavond lekker een vliegtuigmaaltijd eten?’ Er zijn waarschijnlijk weinig mensen die het thuis voorstellen. Het eten aan boord van een vliegtuig is toch meer een noodzakelijk kwaad onderweg naar een fijne vakantiebestemming. Lees verder
Antje Veld 08-12-2014 10:52 Natuurlijk, suikervrij, versterkt het immuunsysteem, biologisch, cholesterolverlagend, vezelrijk, versnelt de spijsvertering. De lijst van gezondheidsclaims die je op de labels van voedingsmiddelen terugvindt is vaak eindeloos. En soms ook misleidend. Lees verder
Antje Veld 01-12-2014 15:57 Paniek in de tent! De chocolade raakt op. Of nee, dat moet ik beter zeggen: de cacao wordt steeds schaarser. Twee van de grootste chocoladeproducenten ter wereld, Mars en Barry Callebaut hebben alarm geslagen. Lees verder
Antje Veld 24-11-2014 10:12 Een van de grootste voordelen van een 3D-printer, is dat je er zo’n beetje alles mee kunt personaliseren. Zo kun je je eigen unieke sieraden maken bijvoorbeeld. Lees verder
Antje Veld 17-11-2014 11:50 Heb je een hekel aan de smaak van broccoli, maar wil je wel de vitaminen en mineralen binnenkrijgen die erin zitten? Of hou je van suiker en vet, maar niet van de calorieën die daarbij horen? Dan heb je iets nodig wat je smaakzintuigen een... Lees verder
Antje Veld 10-11-2014 12:47 Mijn favoriete mok is lichtblauw met gele bloemetjes, Hij ligt lekker in de hand en heeft precies de juiste dikte om voldoende (maar ook niet te veel) warmte los te laten als ik mijn handen er omheen sluit. Lees verder
Antje Veld 03-11-2014 13:34 Volgens het Voedingscentrum heeft een vrouw gemiddeld 2000 kilocalorieën per dag nodig en een man gemiddeld 2500. Uit een wereldwijd onderzoek van National Geographic blijkt dat de wereldbevolking per persoon gemiddeld 2870 kilocalorieën... Lees verder
Antje Veld 27-10-2014 14:35 Zitten er wormen in jullie hamburgers? Krijgen de dieren genetisch gemodificeerde voeding? En zijn er hormonen toegevoegd aan de kip? Lees verder
Antje Veld 20-10-2014 11:28 Ruim een jaar geleden werd in London de eerste kweekvleesburger gepresenteerd. Ik heb die gebeurtenis gefascineerd gevolgd. Een hamburger die opgroeide in een petrischaaltje? De rillingen liepen me over de rug. Maar het idee is natuurlijk goed. Lees verder
Antje Veld 13-10-2014 08:00 In de zomer van 2015 wordt in Nederland de eerste verpakkingsvrije winkel geopend. Tenminste, als de bedenker ervan voor december van dit jaar 75.000 euro bij elkaar heeft gesprokkeld met zijn crowdfundingactie. Lees verder


Social Media
NatGeoNL 18-12-14 19:49 Welke van deze 12 communityfoto's moeten we plaatsen in ons februarinummer? #Stem: ow.ly/G84Dg