Digital Nomad

Veerle Witte 29-09-2014 11:36

Ik ga voor het eerst naar Afrika! Oké, dat is niet helemaal waar. Ik ben in Noord-Afrika geweest: in Marokko, Egypte en Tunesië. Maar jullie snappen wat ik bedoel: voor het eerst naar het échte Afrika. Op naar The Gambia, zoals ze het daar noemen, samen met fotograaf Jan Vermeer.

Als ik aan Afrika denk, dan zie ik grote wilde dieren op uitgestrekte vlakten, vrouwen met felgekleurde doeken om hun hoofd gewikkeld die baby’s op hun rug dragen en lachende kinderen die naar je toe komen rennen om op de foto te gaan. Afrika heeft me altijd al getrokken, maar het leek me niet echt het continent waar je gemakkelijk low-budget en backpackend in je eentje kunt rondtrekken.

Toch verwacht ik bij Gambia eigenlijk niet het typische Afrika dat ik net beschrijf. Open vlakten kent Gambia niet, en grote dieren als olifanten, leeuwen en giraffen zijn er inmiddels niet meer te zien. Wel is het een paradijs voor vogelliefhebbers: Gambia kent maar liefst vijfhonderd verschillende soorten! Het land draait letterlijk en figuurlijk rond de rivier, die van west naar oost trekt. Toeristen komen met name naar Gambia voor de goudgele stranden die de kust rijk is, maar hoewel Gambia bekendstaat als ultieme strandbestemming, ga ik er zeker niet liggen bakken.

Ik mag het authentieke Gambia gaan ontdekken: de rivier op, die zich een weg slingert naar Georgetown, door de ongerepte Gambiaanse natuur. Ik zie mezelf al zitten in mijn padvindersoutfit: camouflagekleding aan, een beige hoed op mijn hoofd en een verrekijker rond mijn nek. Naast de boot zwemmen zoetwaterdolfijnen, krokodillen en nijlpaarden vrolijk mee en langs de kant slingeren de apen door de bomen en worden we toegejuicht door kinderen uit de dorpjes. Zo zie ik het voor me. Hoe ik mijn eerste keer Afrika echt zal beleven, lees je in mijn volgende blogs!  

Veerle Witte 23-09-2014 08:58

Tranen liepen over mijn wangen toen ik drie jaar geleden met een volle backpack zielsalleen door de drukke straten van Buenos Aires liep, op zoek naar een taxi. Ik wilde weg uit deze grote stad. Het was de start van mijn eerste grote reis alleen.
Lees de volledige blog »

Veerle Witte 11-08-2014 13:45

Het leven op Rab gaat rustig voorbij. Bootjes deinen op de groenblauwe golven, ik geniet van een Gin Tonic met de zachte zeebries op mijn gezicht. Kijk even mee naar twee en een halve minuut Rab: het blije eiland van Kroatië!
Lees de volledige blog »

Veerle Witte 01-08-2014 09:37

Vier klokkentorens rijzen boven de oude stenen straten uit van het charmante stadje Rab. Een trap naar beneden leid je naar de zee, waar Kroaten in bosjes op de rotsen of de kiezelstranden zitten: biertje in hun hand, voeten in het water.
Lees de volledige blog »

Veerle Witte 27-07-2014 19:19

Drie dagen lang worden de middeleeuwen nagespeeld tijdens de warme zomeravonden in Rab-stad. Het oude centrum is ’s avonds gevuld met stands waar handgemaakte producten verkocht worden, die ter plekke gemaakt worden.
Lees de volledige blog »

Veerle Witte 24-07-2014 10:28

Vandaag vertrek ik naar het zonnigste eiland van Europa: het Kroatische Rab, waar de zon gemiddeld zeven uur per dag schijnt. Toch ga ik niet alleen naar Rab om te zonnen. Morgen begint de Rabska Fjera: een driedaags middeleeuws cultuurfestival!
Lees de volledige blog »

Veerle Witte 23-07-2014 09:56

Terwijl het noorden gedomineerd wordt door de besneeuwde bergtoppen en groene valleien van de Pyreneeën, wordt het zuiden getekend door een droge gele woestijn. Reis even met me mee door de bizarre veranderlijke natuur van Navarra!
Lees de volledige blog »

Over Digital Nomad

Onze online wereldreizigers bezoeken als Digital Nomad geregeld bijzondere bestemmingen en doen daar tijdens hun trips elke dag live verslag van.


 
#Gambia wordt mijn eerste keer in #Afrika. Wat ik er ga doen? Lees het hier: bit.ly/Zk7K46 #reizen #blog #NG [29-09-14 11:07]

@Wesselman Gelukkig geen ebola in Gambia ;) [29-09-14 11:05]

@DeeJay_1969 Dank je wel voor de tip! We hebben al een gids, maar wie weet volgende keer :) [29-09-14 11:05]


 
Sponsor De Digital Nomad blogs, tweets, foto's en video's worden mede mogelijk gemaakt door Wereldwijd WiFi.


 

 

Laatste posts
 
 
 

 
 

Duitsland Fact Sheet
Hoofdstad: Berlijn (3.406.000 inwoners in 2011)
Taal: Duits (officiële taal)
Vliegtijd vanaf Schiphol: 1,5 uur (Berlijn)
Luchthavens: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS)
Lees verder ›

 

 

Bestemming Uitgelicht

Duitsland
Bekijk bestemming


Nieuwsbrief ›
Blijf op de hoogte van National Geographic.
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.