Jolanda Linschooten vanuit Valle d'Aosta


Fotoblog: mede mogelijk gemaakt door VisitAosta.nl

Tor des Géants


Jolanda Linschooten
Fotograaf: Jolanda Linschooten
14-09-2012 17:11


Ober Loo

Gisteren wandelde ik van Niel naar Gressoney-Saint-Jean, via Ober Loo, alweer zo'n fraai almdorpje. Onder een dreigende hemel en bij een stevige noordwester. Want al lonken de folders met eeuwig blauwe luchten, de bergen blijven grillig genoeg om ook eens hun andere kant te laten zien. Gehuld in windjacks, de capuchon strakgetrokken, passeren de deelnemers aan de Tor des Géants het checkpunt bij Ober Loo. Dit zijn niet zomaar wandelaars als ik, dit zijn ware helden. Al drie dagen zijn ze onderweg aan hun gigantische ronde door het Valle d'Aosta. Deze ultratrail is 330 kilometer lang en wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Over allemaal bergpaadjes van Alta Via één en twee, via schitterende passen, berghutten en almdorpen. Onderlangs de vier witte reuzen (Mont Blanc, Monte Rosa, Gran Paradiso en Matterhorn). Goed te weten dat je dit natuurlijk ook individueel op je gemakje in een kleine twee weken kunt doen. Zo kan niemand beweren dat het hem of haar te zwaar is. Het is mijn laatste dag hier, maar zelf heb ik vandaag ook weer een reden meer gevonden om naar het Valle d'Aosta terug te keren.

Beantwoord de prijsvraag over Jolanda's blog en maak kans op een National Geographic-prijzenpakket met daarin de Survivalgids, het boek 400 Droomreizen en de dvd Earth.

loading ...
Meer van deze blogger
Jolanda Linschooten
 
Geselecteerd voor het Magazine
Church edvanloon
Geselecteerd voor het Magazine
stairway of color Timmy


Social Media
NatGeoNL 23-11-14 17:01 De populariteit van #sushi bedreigt vispopulaties. #onderzoek nationalgeographic.nl/magazine/actue…
Nieuwsbrief ›
Blijf op de hoogte van National Geographic.
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.