National Geographic prominent aanwezig in nieuwe AKO Schiphol

In samenwerking met Schiphol en Design Bureau Tjep opende AKO vandaag in aankomsthal vier de Books & Travel Store. Bijzonder aan de winkel is de shop-in-shop voor National Geographic.

Auteur: Anouschka Valkenhoff Fotograaf: Paul Römer

Met 200 vierkante meter aan winkelruimte en een modern interieur is deze reisboekenwinkel uniek in zijn soort. In de nieuwe winkelformule Books & Travel staat de koppeling tussen lezen en reizen centraal. Sjaak Mark, algemeen directeur van AKO, vertelt: "De nieuwe AKO straalt 'wereldlezen' uit. Hiermee spelen we uiteraard in op de unieke reizigerslocatie van Schiphol Plaza."

De nieuwe winkel én leesomgeving is in vijf maanden tijd ontwikkeld. Carlijn Offergelt, manager Brand Extensions van onder meer National Geographic, werd gedurende de opstartperiode door AKO benaderd voor een samenwerking. “Deze shop-in-shop winkel is uniek voor AKO, maar zeker ook voor National Geographic. Naast cultuur, milieu en fotografie is reizen één van de belangrijkste pijlers van National Geographic. We brengen veel boeken uit die over reizen gaan of met reizen te maken hebben. Dit kunnen praktische boeken zijn, zoals onze net gelanceerde wandelgidsen, of mooie grote 'coffeetable' fotoboeken. Daarnaast ligt ons reismagazine, National Geographic Traveler, uiteraard ook in de schappen van de nieuwe AKO.”

De betrokken partijen zijn enthousiast over het vernieuwende concept. “Mijn verwachtingen van dit project zijn hooggespannen. Ik hoop en denk dat de samenwerking voor beide partijen zeer goed zal werken. Bovendien kunnen we op deze manier natuurlijk onderzoeken wat de mogelijke vervolgstappen zijn,” aldus Carlijn Offergelt. 

Extra informatie
De nieuwe winkel bevindt zich op Plaza. Een paspoort is dus niet nodig. Tot en met 1 juli geeft AKO Books & Travel dagelijks cadeaus weg. Op zondag 1 juli wordt de dag afgesloten met een signeersessie van Goedele Liekens.

loading ...


Social Media
NatGeoNL 23-11-14 17:01 De populariteit van #sushi bedreigt vispopulaties. #onderzoek nationalgeographic.nl/magazine/actue…
Nieuwsbrief ›
Blijf op de hoogte van National Geographic.
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.