Redacteurenblog

Antje Veld 29-09-2014 09:42 Ik schreef al eens eerder over entomofagie. Wat? Het eten van insecten. Toen was ik vanwege slechte ervaringen uit het verleden nog niet bijster enthousiast. Maar insecten lijken toch steeds meer ons normale voedselpatroon binnen te dringen. Lees verder
Antje Veld 22-09-2014 09:21 Weten waar je eten vandaan komt, wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Uit een Europees onderzoek blijkt zelfs dat negentig procent van de consumenten precies wil weten waar hun vlees vandaan komt. Lees verder
Antje Veld 15-09-2014 09:24 Wanneer ik honger heb en er is niks in huis, loop ik even naar de supermarkt bij mij om de hoek. Dat is zo’n vierhonderd meter verderop. En die leg ik meestal niet rennend af. Waarom zou ik? Lees verder
Antje Veld 08-09-2014 15:01 In 2007 werd mijn favoriete pizza uit de schappen gehaald. Hij zou nauwelijks meer verkocht worden. Hoe dat kan, is mij een raadsel. De korst knisperde zo lekker tussen je tanden dat ik er nu weer blij van word als ik eraan terug denk. Lees verder
Antje Veld 01-09-2014 16:52 We worden er al jaren mee doodgegooid: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het voedingscentrum pleit ervoor. En een eindeloze rij van onderzoekers wereldwijd roept het. Als je niet ontbijt, komt je stofwisseling de rest van de dag... Lees verder
Antje Veld 25-08-2014 09:49 Een hamburger die door een Amerikaan in 1999 bij McDonald’s werd gekocht, bleek er veertien jaar later nog precies hetzelfde uit te zien. Alleen de augurk die erop zat was ontbonden. Lees verder
Antje Veld 18-08-2014 16:36 'Wilt u ook eens meelwormen eten? Dan bent u bij ons aan het goede adres.' Eh, nee dank je. DeliBugs prijst zijn bakje gevriesdroogde meelwormen (van Nederlandse afkomst!) voor €4,95 dan misschien leuk aan, maar ik was nou niet echt op zoek... Lees verder
Antje Veld 11-08-2014 10:07 Ik ging vandaag naar de supermarkt om garnalen te halen. Meer had ik niet nodig. Risotto, citroen, boter, knoflook, bouillonblokjes, rode peper en erwtjes had ik al in huis. Mijn wc-papier was niet op en ik had ook nog wijn op de plank staan. Lees verder
Antje Veld 01-08-2014 10:13 Ik ontdekte quinoa denk ik een jaar of vier geleden. Het duurde best even voordat ik het goed kon uitspreken (het is kien-wa mensen, niet kie-no-a), maar ik vond het meteen heerlijk. De nootachtige smaak... Lees verder
Antje Veld 28-07-2014 10:16 Goed nieuws: een groep Engelse onderzoekers heeft ontdekt dat umami ervoor zorgt dat je sneller verzadigd bent. Lees verder
Top 3 van de week
Istanbul Valentijn76 1 2 3


Social Media
NatGeoNL 30-09-14 15:00 Duizenden besmette #muggen helpen in #RiodeJaneiro knokkelkoorts te bestrijden. nationalgeographic.nl/magazine/actue…
Nieuwsbrief ›
Blijf op de hoogte van National Geographic.
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.