Redacteurenblog

Antje Veld 17-11-2014 11:50 Heb je een hekel aan de smaak van broccoli, maar wil je wel de vitaminen en mineralen binnenkrijgen die erin zitten? Of hou je van suiker en vet, maar niet van de calorieën die daarbij horen? Dan heb je iets nodig wat je smaakzintuigen een... Lees verder
Antje Veld 10-11-2014 12:47 Mijn favoriete mok is lichtblauw met gele bloemetjes, Hij ligt lekker in de hand en heeft precies de juiste dikte om voldoende (maar ook niet te veel) warmte los te laten als ik mijn handen er omheen sluit. Lees verder
Antje Veld 03-11-2014 13:34 Volgens het Voedingscentrum heeft een vrouw gemiddeld 2000 kilocalorieën per dag nodig en een man gemiddeld 2500. Uit een wereldwijd onderzoek van National Geographic blijkt dat de wereldbevolking per persoon gemiddeld 2870 kilocalorieën... Lees verder
Antje Veld 27-10-2014 14:35 Zitten er wormen in jullie hamburgers? Krijgen de dieren genetisch gemodificeerde voeding? En zijn er hormonen toegevoegd aan de kip? Lees verder
Antje Veld 20-10-2014 11:28 Ruim een jaar geleden werd in London de eerste kweekvleesburger gepresenteerd. Ik heb die gebeurtenis gefascineerd gevolgd. Een hamburger die opgroeide in een petrischaaltje? De rillingen liepen me over de rug. Maar het idee is natuurlijk goed. Lees verder
Antje Veld 13-10-2014 08:00 In de zomer van 2015 wordt in Nederland de eerste verpakkingsvrije winkel geopend. Tenminste, als de bedenker ervan voor december van dit jaar 75.000 euro bij elkaar heeft gesprokkeld met zijn crowdfundingactie. Lees verder
Antje Veld 06-10-2014 10:47 2013 werd toch wel het jaar van de voedselschandalen. Niet alleen in Europa kregen we te maken met paarden die als koeien werden verkocht, biologische eieren die niet biologisch waren en slachthuizen die al dan niet bewust poep op hun vlees... Lees verder
Antje Veld 29-09-2014 09:42 Ik schreef al eens eerder over entomofagie. Wat? Het eten van insecten. Toen was ik vanwege slechte ervaringen uit het verleden nog niet bijster enthousiast. Maar insecten lijken toch steeds meer ons normale voedselpatroon binnen te dringen. Lees verder
Antje Veld 22-09-2014 09:21 Weten waar je eten vandaan komt, wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Uit een Europees onderzoek blijkt zelfs dat negentig procent van de consumenten precies wil weten waar hun vlees vandaan komt. Lees verder
Antje Veld 15-09-2014 09:24 Wanneer ik honger heb en er is niks in huis, loop ik even naar de supermarkt bij mij om de hoek. Dat is zo’n vierhonderd meter verderop. En die leg ik meestal niet rennend af. Waarom zou ik? Lees verder
Top 3 van de week
Mag ik dan bij Jou daandevos 1 2 3


Social Media
NatGeoNL 23-11-14 17:01 De populariteit van #sushi bedreigt vispopulaties. #onderzoek nationalgeographic.nl/magazine/actue…
Nieuwsbrief ›
Blijf op de hoogte van National Geographic.
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.