zien In het wild

Kafferbuffels niet bang voor de vijand

Datum
Auteur
Paul van Beem
Fotograaf
National Geographic

Eerder deze week kon je al zien dat de kafferbuffel in geval van nood niet bang is de confrontatie met de Afrikaanse leeuw te zoeken, en dat blijkt opnieuw in dit vervolgfilmpje. Met een pasgeboren kalf in de kudde is vluchten voor de vijand geen optie, en dus moeten de imposante buffels in teamverband fungeren. Na een draagtijd van maar liefst 340 dagen mag een nakomeling immers niet verloren gaan. 

Kafferbuffels zijn groter en zwaarder dan de katachtigen en beschikken bovendien over een stel dodelijk horens. Lukt het de leeuwen om het kalf te grijpen?

 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten