2022 VOLGENS NATIONAL GEOGRAPHIC

Een terugblik op het jaar 2022.

De redactie van National Geographic heeft de meest impactvolle verhalen van het afgelopen jaar voor je verzameld. Ontdek welke artikelen jullie het meeste lazen en bekijk onze beste artikelen per thema.

Best bekeken programma's

JANUARI 2022

We publiceerden een lijst met de meest bijzondere fenomenen aan de nachthemel die je in 2022 niet kon missen. Dat leverde prachtige beelden op.

FEBRUARI 2022

Rusland valt Oekraïne binnen. De beelden van paniek en chaos onder de bevolking gingen de hele wereld over.

MAART 2022

De reconstructie van dit gezicht was een bijzondere ontwikkeling in de wetenschap.

APRIL 2022

Het nieuw uitgebrachte rapport door de VN stelde dat de mensheid er zonder drastische maatregelen niet in zal slagen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad Celsius.

MEI 2022

2022 was ook het jaar waarin National Geographic Nederland haar podcast Buiten het kader lanceerde! Samen met survivalexpert Clemens Disch ging de redactie op pad om een nacht te survivallen in de Nederlandse wildernis.

JUNI 2022

In het late voorjaar keken jullie graag naar onze heldhaftige dierenartsen. Zo werd deze video van een dappere reddingsactie veel bekeken.

JULI 2022

Deze bijzondere ontdekking trok jullie aandacht. Zo’n 100 miljoen jaar geleden liep een enorme, vleesetende dinosaurus rond in de huidige Argentijnse regio Patagonië. De nieuw ontdekte soort van ruim tien meter lang en meer dan vier ton zwaar heeft bepaalde fysieke kenmerken gemeen met de Tyrannosaurus rex.

AUGUSTUS 2022

Het verhaal van deze dappere jonge vrouw maakte veel indruk. Volgens de legende was Annie Oakley zo’n goede scherpschutter dat ze in haar eentje treinovervallen verijdelde, beren en panters neerschoot en een wolf doodde die haar al in zijn greep had.

SEPTEMBER 2022

In september was dit opmerkelijke artikel een favoriet. Deze diertjes ter grootte van een vijg blijven waar ze zijn op het land terwijl het water tussen hun cellen bevriest. Ze brengen de winter bevroren door.

OKTOBER 2022

De gigantische maanvis bleek bijzonder groot voor zijn soort.

NOVEMBER 2022

Eind november was het exact 100 jaar geleden dat het graf van Toetanchamon werd ontdekt. We deelden onze mooiste Toetanchamon artikelen met jullie.

2022: Reizen

De beste reisverhalen van 2022.

LOKALE VERHALEN

In samenwerking met Camptoo

Van de Veluwe naar de Groote Peel

Waardoor komen orka's langs de Nederlandse kust terecht?

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.