6x ontsnappen aan de winterse kou doe je op Curaçao

Échte natuurliefhebbers die deze winter de kou willen ontvluchten, zitten op Curaçao goed. Het Caribische eiland biedt namelijk veel meer dan alleen maar zon, zee en strand. Denk aan grotten, bergen, een natuurpark en een prachtige onderwaterwereld.
Door National Geographic Redactie, corendon
Gepubliceerd 10 jan. 2022 14:52 CET

Ben je er klaar voor om de avontuurlijke kant van Curaçao te ontdekken? We hebben 6 verborgen pareltjes voor je verzameld in deze lijst.

1. Hato Caves

Hato Caves

Foto door Shutterstock

De Hato Caves zijn na de ijstijd op natuurlijke wijze ontstaan en verdwijnen honderden meters diep de berg in. Bij deze unieke grotten vindt je een spectaculaire waterval, romantische poelen, impostante kalksteenformaties en het lokaal bekende 'Maria standbeeld'. Daarnaast zijn de grotten de thuisbasis voor een zeldzame kolonie langeneusvleermuizen. 

Meer leren over de grotten tijdens je bezoek? Er worden ieder uur Nederlands- en Engelstalige rondleidingen georganiseerd die dieper ingaan op de geschiedenis van de Hato Caves.

2. National Park Shete Boka

Ontsnappen aan de winterse kou doe je op Curaçao.

Foto door Shutterstock

Wie niet terugdeinst voor de krachten van moeder natuur is het Nationale Park Shete Boka niet over te slaan. 'Shete Boka' betekent 'zeven inhammen'. Dit refereert naar de vele inhammen die het park kent. Doordat Shete Boka aan de noordkant van het eiland ligt, slaat de zee met volle kracht tegen de rotsen en kliffen aan. Bekijk het spectaculaire tafereel tijdens een wandeling of vanaf het kalksteenterras, dat een indrukwekkend uitzicht op de ruige noordkust van Curaçao biedt. Wie mazzel heeft, komt wellicht een of meerdere van de drie soorten schildpadden tegen die naar het park terugkeren om te broeden.

3. Jan Thiel strand

Jan Thiel strand

Foto door Shutterstock

Het Jan Thiel strand is een gezellig strand waar je veel toeristen tegenkomt. Het is een fijn strand om je handdoek uit te rollen en heeft genoeg barretjes en restaurants waar je terecht kunt voor een verkoelend drankje, bijvoorbeeld bij The Don Restaurant & Bar in het Corendon Livingstone Jan Thiel Resort. Ben je liever in het water dan op het land? Ga eens langs bij de duikschool voor een duikcursus of geniet tijdens het snorkelen van de prachtige onderwaterwereld waarbij je kennismaakt met de mooiste onderwaterdieren en -planten van Curaçao. 

Toe aan een heerlijke zonvakantie of behoefte aan een avontuurlijke vakantie? Dagen vertoeven op het strand, live het decor van de Kustwacht Caribisch Nederland bekijken of de Christoffel berg beklimmen? Doe dan mee en maak kans op een reis naar Curaçao!

4. Christoffelberg beklimmen

Christoffelberg

Foto door Shutterstock

De Christoffelberg is de hoogste berg van Curaçao. Afhankelijk van hoe fit je bent, loop je ongeveer in een uur naar boven. Het laatste stuk is flink klimmen en klauteren, maar het uitzicht is zeker de moeite waard. Op een heldere dag kun je vanaf het hoogste punt zelfs het eiland Bonaire zien. Wees wel op tijd, want tot 10:00 kun je beginnen aan je wandeling. Daarna sluit de ingang van het park, omdat het vanaf dan te heet wordt om de berg op te gaan. De Christoffelberg staat in het Christoffelpark; een beschermd natuurgebied van 18 km2 waar lokale flora en fauna leeft zoals unieke Curaçaose witstaarthertjes, leguanen en wilde orchideeën.

5. Klein Curaçao

Klein Curaçao

Foto door Shutterstock

Een onbewoond eiland vol witte bountystranden: dát is Klein Curaçao. Het eiland kun je per boot bereiken en in de azuurblauwe zee vind je een spectaculair rif vol kleurrijk zeeleven. Het eiland ligt op ongeveer 24 kilometer van Curaçao. Wat niet kan ontbreken tijdens een bezoekje aan dit eiland, is de iconische roze vuurtoren die in het midden van het eiland staat. Dit is zo’n 20 minuten lopen vanaf het strand. Als je naar de andere kant van het eiland loopt, vind je hier verschillende scheepswrakken, vergeet dus niet je camera mee te brengen om alles vast te leggen.

6. Snorkelen Tugboat Beach

In het water van Tugboat Beach vind je een oud scheepswrak in redelijk ondiep water langs de kustlijn. Je kunt het strand makkelijk bezoeken met de auto. Heb je een auto gehuurd? Dan kun je de auto achter de Tugboat Bar parkeren en via de bar naar het strand lopen. Vanuit hier snorkel je zo richting het wrak. Tip: neem een stukje brood mee in een plastic zakje. Als je dit in het water uit het zakje haalt, komen er honderden soorten vissen in allerlei kleuren en voormaten op je af. Maar ook vind je op deze snorkel- en duikspot andere bijzondere dieren zoals octopussen en krabben.

Aqua park

Foto door Shutterstock

Tip met kids! Bezoek het Aquapark van Mangrove Beach Corendon Curacao All-Inclusive Resort. Het aquapark heeft verschillende spectaculaire glijbanen is een zwemparadijs voor jong en oud. Ga op avontuur en waag de meest spannende afdaling van de beroemde King Cobra waar je zonder twijfel een adrenaline kick van krijgt! Durf jij het avontuur aan?

Vanaf 23 januari bekijk je in maar liefst 6 afleveringen de avonturen van de Kustwacht op Caribisch Nederland in de nieuwe productie: Kustwacht Caribisch Nederland

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Deze familie woont in een zelfgemaakte dome binnen de noordpoolcirkel
Reizen
Buiten het kader: aflevering 1
Reizen
Dartworp: Door het hart van Wallonië
Reizen
Kustwacht Caribisch Nederland: over het programma
Reizen
Dit is de beste plek (en tijd) om het noorderlicht te zien.

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.