Achter de koffieboon

National Geographic reist met Nespresso naar enkele van de vruchtbaarste koffiegebieden voor prachtige verhalen over vakmanschap, heropleving, duurzaamheid en de gemeenschapszin ter plaatse.

BEKIJK DE KAART

EEN WERELD VAN EERSTEKLAS KOFFIE

Wonderschone, vaak verborgen bestemmingen waar de beste bonen geteeld worden.
Klik op een locatie voor het bijbehorende verhaal

ONZE VERTELLER

Rena Effendi

Rena, wereldberoemd fotograaf voor National Geographic, legt het liefst de essentie van mensen en plekken vast. Benieuwd naar het vakmanschap en het culturele erfgoed achter de beste koffies, maakte ze een wereldreis om de inspirerende verhalen van de mensen, culturen en de omgeving vast te leggen.

LEES MEER

Koffie maakt een comeback

Gemeenschappen in de belangrijkste koffiegebieden van Colombia, Uganda en Zimbabwe werken samen om hun bedreigde koffie-industrie nieuw leven in te blazen.

Ontdek meer

Betere koffie voor een betere planeet

Kan koffie volledig duurzaam verbouwd worden? Een koffieboer in Costa Rica is hard op weg het te realiseren.

San Ramón, Costa Rica

Groenere koffie verbouwen

Met hulp van een landbouwkundige werkt een vooruitstrevende boer aan het verduurzamen van zijn koffieplantage.

Ontdek meer

Onze mensen, onze toekomst

Lokale coöperaties, pensioenfondsen en agrobosbouwopleidingen die door Nespresso worden ondersteund, werken allemaal om ervoor te zorgen dat Colombiaanse koffieboeren de toekomst van hun familie veilig kunnen stellen.

Aguadas, Colombia

Het klimaat verandert voor Colombiaanse koffie

In de Colombiaanse provincie Caldas worden kleine koffieproducerende bedrijven bedreigd door klimaatverandering, vergrijzing en de uittocht van jongeren naar de steden. Maar er gloort hoop aan de horizon

Ontdek meer

Een wereld zonder koffie

Om te voorkomen dat de wereldwijde koffievoorraad in de toekomst afneemt, wordt er gewerkt aan het behoud van de koffie-ecosystemen waar de boerengemeenschappen op vertrouwen.

Jalapa, Guatemala

Een wereld zonder koffie voorkomen

In Jalapa, waar enkele van de beste koffie van Guatemala wordt verbouwd, helpt een agrobosbouwprogramma de boeren om hun toekomst én een heleboel kwaliteitskoffie veilig te stellen.

Ontdek meer

Koffievakmanschap

In verborgen gebieden in Colombia, Indonesië en Ethiopië zijn oude, zeer unieke koffieculturen te vinden die voortkomen uit processen die voor elk gebied anders zijn.

Ontdek meer

KWALITEIT & DUURZAAMHEID GAAN HAND IN HAND

BEZOEK NESPRESSO
OVER HET NESPRESSO AAA SUSTAINABLE QUALITY™ PROGRAMMA

Het Nespresso AAA Sustainable Quality™ Programma werd opgezet in 2003 en is een kwaliteitsprogramma dat speciaal is ontwikkeld en geïmplementeerd voor Nespresso in samenwerking met de Rainforest Alliance. Door de nauwe samenwerking met koffieboeren, koffieleveranciers en coöperaties, en met steun van ngo’s, heeft dit programma zich door de jaren heen aanzienlijk ontwikkeld. Duurzame koffieteelt staat nog steeds aan de basis van dit programma, maar de focus ligt nu ook op de veerkracht van de gemeenschap en het omliggende landschap, en de bredere systematische uitdagingen die deze sector moet trotseren.

Het geheim van duurzame kwaliteit

Hoe Nespresso's unieke relatie met de Rainforest Alliance jou kwaliteitskoffie brengt die het leven van de koffieboeren en het milieu helpt te verbeteren.

Veerkracht opbouwen voor een duurzaam bestaan

De kijk van Fairtrade International op de uitdagingen waar de koffie-industrie voor staat en de gezamenlijke duurzaamheidsinitiatieven zullen de boeren helpen om veerkracht op te bouwen en veranderingen teweeg te brengen.

Samenwerken voor een positieve impact

Werken aan partnerships voor de lange termijn is de sleutel tot het creëren van een positief effect op het milieu en de samenleving. Samen sta je sterker, nietwaar?

Ontdek meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.