De reis

Deze rondreis werd mogelijk gemaakt door Avila Reizen. Deze reisorganisatie in Haarlem is specialist voor reizen naar Latijns-Amerika.

De vlucht

Ons team vloog met de KLM rechtstreeks van Amsterdam op Buenos Aires, en vervolgens met Aerolineas Argentinas door naar Salta.

Hotels uit het verhaal

Ons team verbleef in de mooiste boutique hotels. Chronologisch waren dat: hotel Mio Buenos Aires in de hoofdstad; hotel Solar de la Plaza in Salta; het schitterende Patios de Cafayate; El Cortijo Hotel Boutique, met een verrassend fijnzinnige cuisine, in Cachi; Las Terrazas in Tilcara; El Manantial del Silencio, het favoriete hotel hier van koninging Máxima; en het intieme Finca Valentina even buiten Salta.

Beste periode

In de Argentijnse zomer (december-februari) is het rond 30°C en warmer. Aangenamer is het in april-mei, in het laagseizoen, wanneer het niet te heet wordt, maar ook tijdens ónze zomervakantie is het in het noordwesten heerlijk

Geld

De Argentijnse peso (ARS). 1 euro is circa 7 ARS.
Telefoon Het landnummer van Argentinië is +54. In grote delen van het noordwesten heeft de mobiele telefoon geen bereik. Alle hotels waar ons team verbleef bieden wifi aan.

Tijdsverschil

In de winter is het vier uur vroeger, in de zomer vijf uur.

Reisdocumenten

Reizigers uit de Europese Unie hebben geen visum nodig, alleen een geldig paspoort.

Verkeer

Omdat veel van de hoofdwegen onverhard zijn, zoals de in het verhaal besproken Ruta 40, is het aan te raden een SUV te huren.

Meer informatie

Het Argentijns verkeersbureau heeft een uitgebreide en nuttige site: turismo.gov.ar.

This is an image