Bizarre komeet uit ander zonnestelsel gespot

De langs de zon suizende komeet werd ontdekt door een amateurastronoom en is tot nu toe de enige in zijn soort die is geïdentificeerd.

Water ontdekt op potentieel levensvatbare exoplaneet

Een superaarde die op een afstand van 111 lichtjaar van de zon staat, is “de beste kandidaat voor levensvatbaarheid die we momenteel kennen,” zeggen astronomen.

Hebben deze astronomen waargenomen hoe een zwart gat een neutronenster opslokte?

Rimpelingen in de ruimtetijd duiden mogelijk op een kosmische botsing die nooit eerder werd waargenomen.

De Perseïden en andere shows aan de nachthemel in augustus

Sterrenkijkers die de blik omhoog richten, kunnen zich deze maand verheugen op meteorenzwermen en een parade van planeten.

Melkweg buigt af aan de randen, bevestigt nieuwe 3D-kaart

Als we ons eigen sterrenstelsel van buitenaf zouden kunnen bekijken, zouden we geen platte schijf zien, maar meer een soort gepocheerd ei dat van een schuimspaan glijdt.

Hoe de allereerste opname van een zwart gat werd gemaakt

Door een telescoop ter grootte van de Aarde te creëren hebben astronomen dit bizarre fenomeen voor het eerst kunnen waarnemen.

Mercurius verschijnt, en andere astro-fenomenen in februari

Kijk omhoog voor het beste zicht van dit jaar op de kleinste planeet van ons zonnestelsel – en ook voor een extra grote maan en een zuidelijke meteorenzwerm.

Astronomen zagen mogelijk voor het eerst ster in zwart gat veranderen

“Dit is het object waarop we jaren hebben gewacht,” zegt een astrofysicus.

Mysterieuze radioflitsen uit het verre heelal ontdekt

De serie snelle flitsen komt van een bron op anderhalf miljard lichtjaar afstand vandaan en bestond onder meer uit een nog zeldzamere herhalende puls.

De prachtigste plekken ter wereld om sterren te kijken

De spectaculairste plekken ter wereld waar je je tussen de sterren kunt wanen, volgens onze lezers. Bekijk ook de fotogalerij!

De Perseïden-meteorenzwerm en nog 10 kosmische fenomenen in augustus

Wie deze maand omhoogkijkt, geniet van een astronomisch kopje thee, een gloeiende lagune en een gedeeltelijke zonsverduistering.
Earth & Space Month

Buitenaardse blik

Het kijken vanuit de ruimte naar de aarde is een bijna spirituele ervaring. Zeven astronauten vertellen over dit overview effect.
Hotels

6x Slapen onder de sterren

Ooit gehoord van de term astrotoerisme? Voor iedereen die graag naar de sterrenhemel staart vanaf bijzondere en exotische bestemmingen, heeft Booking.com een overzicht gemaakt van de mooiste accommodaties.