Reizen naar Australië: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Australië op een rij.

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto door Getty Images

Wat is de beste tijd om naar Australië te reizen?
De seizoenen zijn in Australië omgedraaid en de zomer, die valt in de Nederlandse winter, geldt als het hoogseizoen. De Australische zomer is erg warm, maar ook in de rest van het jaar wordt het nooit echt koud. Het voor- en najaar zijn ideaal om naar Australië te reizen. Het is dan nog steeds mooi weer, maar niet zo warm als in de zomer. Op het eiland Tasmanië is het in de winter wel koud en kan er sneeuw vallen.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een reis van drie maanden of korter moet je een elektronische reisvergunning, een ETA, aanvragen. Dit kan gemakkelijk online en is gratis. Je mag dan niet werken of studeren in Australië. Wanneer je voor langere periode naar Australië gaat en ook wilt werken, moet je een werk- en reisvisum aanvragen. Ook dit visum kun je online aanvragen.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Veel hotels, restaurants en bars bieden gratis draadloos internet aan. Daarnaast is er in de grote steden in het stadcentrum vaak een openbaar wifi-netwerk dat gratis toegankelijk is.

Hoe lang is de reistijd?
De vlucht naar Australië is lang en bevat altijd één of meerdere overstappen, vaak in Azië. Afhankelijk van waar je naartoe vliegt en hoe lang je overstappen zijn, ben je ruim 24 uur onderweg. In Australië is het ook nog eens zeven tot tien uur later waardoor je vaak een dag overslaat tijdens je reis er naartoe. Als je op maandag in Nederland op het vliegtuig stapt, ben je op woensdag eindelijk Down Under.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In Australië betaal je met de Australische dollar. Het is handig om voorafgaand aan je reis al wat contant geld mee te nemen. Buitenlandse bankpassen worden bij de meeste geldautomaten geaccepteerd, maar niet in alle winkels. Je creditcard kun je wel vrijwel overal gebruiken. Ook niet vergeten: een wereldstekker of een verloopstekker van type I.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Verenigde Staten
Reizen naar de Verenigde Staten: 5 praktische vragen
Brazilië
Reizen naar Brazilië: 5 praktische vragen
Botswana
Reizen naar Botswana: 5 praktische vragen
Estland
Reizen naar Estland: 5 praktische vragen
Guatemala
Reizen naar Guatemala: 5 praktische vragen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.