Win: tickets voor nieuwe film Het Wilde Avontuur

Gebaseerd op het legendarische avontuur van Jack London, vertelt 20th Century Fox het avontuurlijke verhaal van de heldhaftige hond Buck in The Call of the Wild.

Running Wild with Bear Grylls

Vanaf 29 januari elke woensdag om 21:00 op National Geographic.

16x geheimen van Azië

Deze zestien reizen langs de pracht van de onderwaterwereld, verstilde heiligdommen en idyllische eilanden van het Aziatisch continent blijven je een leven lang bij.

De reis van je leven: 21 onvergetelijke avonturen

De drang om de wereld te verkennen leidt vaak tot de prachtigste verhalen. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid en ga mee op een van deze 21 avontuurlijke trips.

De 5 favoriete bestemmingen van reisjournalist Veerle

Reisjournalisten bezoeken voor hun werk de mooiste gebieden ter wereld. Welke plekken zijn hun favoriet? Deze keer: reisjournalist Veerle Witte aan het woord. 

De 5 favoriete bestemmingen van reisjournalist Dirk Wijnand

Reisjournalisten bezoeken voor hun werk de mooiste gebieden ter wereld. Welke plekken zijn hun favoriet? Deze keer: reisjournalist Dirk Wijnand de Jong aan het woord.

Haute Route: over het dak van Europa

In de categorie epische wintersportavonturen spant eentje de kroon: de zogenaamde Haute Route, die leidt over de toppen van de Alpen. Van Chamonix naar Zermatt, van de Mont Blanc naar de Matterhorn. Zo scherp als de pijn, zo groot voelt het geluk, ervaart reisjournalist en fotograaf Hans Avontuur.

Op reis in 2020? Laat je inspireren door deze foto’s

Nat Geo Your Shot-fotografen legden 50 bestemmingen vast die perfect zijn voor jouw volgende avontuur.

De 26 mooiste reizen voor 2020

Waar moet je heen? Wat moet je weten? Ontdek de mooiste reizen voor het komende jaar, samengesteld door de 17 verschillende internationale redacties van Traveler.

Vijf rolstoelvriendelijke avonturen waar je adrenaline van gaat stromen

Voor iedereen toegankelijke spanning en sensatie, van tokkelen tot zeilen en ballonvaren.
20x de beste eilandavonturen
Wordt het zee-egels spotten, kitesurfen of op riviersafari? Dit zijn de beste eilanden om een avontuur te beleven.

Ibiza voorbij de clubs: 10 ervaringen die je niet mag missen

Het beroemde Spaanse eiland heeft talloze verrassingen voor reizigers klaarliggen – van middeleeuwse architectuur tot hippiemarkten.
Avontuur

Hij beklom El Capitan – met alleen de kracht van zijn armen

El Capitan werd niet alleen door Alex Honnold beklommen in de film Free Solo. Meer dan tien jaar geleden waagde Belgische topsporter Marc Herremans een poging – met gebruik van alleen de kracht van zijn armen.
Video

Dit zijn de National Geographic Avonturiers van het Jaar 2019

Elk jaar vraagt National Geographic schrijvers, fotografen, filmmakers en sporters welke onderzoekers en avonturiers hen het meest hebben geïnspireerd. Bekijk in deze korte video welke gedurfde prestaties en spannende nieuwe records onze genomineerden op hun naam wisten te schrijven.
gesponsord

Gastronomie op waanzinnige pistes: proef Zuid-Tirol in Alta Badia

In de Italiaanse provincie Zuid-Tirol ligt Alta Badia, een zonnig skigebied met een bijzondere culinaire traditie. In de schaduw van de indrukwekkende Dolomieten wordt wintersport gecombineerd met culinaire creaties van het hoogste niveau.
gesponsord

5x Avonturen in het droomachtige Zuid-Tiroolse skigebied Seiser Alm

De natuur van Zuid-Tirol is overweldigend: van de ruige rotsformaties in de Dolomieten tot vakantieregio Seiser Alm: Europa’s grootste bergweide. Dit kindvriendelijke skigebied heeft meer te bieden dan een simpele afdaling van de piste: vijf activiteiten op een rij!

9x de spannendste scheepswrakken om te verkennen

Voor duikers die durven: negen onmisbare bestemmingen op de bodem van de zee waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
gesponsord

Dwalen langs Zwitserse bergmeren

De Blausee, de naam is overduidelijk. Terwijl de Oeschinensee vaak het mooiste meer van Zwitserland wordt genoemd. Digital Nomad Corno gaat op ontdekkingstocht naar deze twee bergmeren bij Kandersteg in het Berner Oberland.
Video

Dit beroemde bergpad loopt dwars door Libanon

Op het Lebanon Mountain Trail maken sommige wandelaars voor het eerst kennis met dit kleine maar roemruchte land aan de Middellandse Zee. Anderen bekijken hun vaderland weer met nieuwe ogen.