Een zomers avontuur in Finland

Wandel door naaldbossen, spring in een van de meren en duik daarna lekker de sauna in. De Finse natuur is dé plek om op avontuur te gaan.

Gepubliceerd 8 jan. 2018 09:30 CET, Geüpdatet 29 dec. 2021 22:19 CET
Breng een dag door op een verlaten eiland in een meer in het hart van Finland.
Breng een dag door op een verlaten eiland in een meer in het hart van Finland.
Foto van Buro Scanbrit

Wie denkt aan Finland, denkt aan rust, ruimte en de eindeloos durende zomerdagen. Wat is er nu heerlijker dan na een lange dag vol activiteiten ’s avonds nog even een duik te nemen in één van de duizend meren? Of wat dacht je van de sauna, die in Finland altijd dichtbij is? 

Wie houdt van avontuur in de natuur, kan zijn hart ophalen in de regio Karelië, gelegen in het hart van Finland. Het uitgestrekte gebied, met maar liefst 188.000 meren, is een labyrint van wateren, eilandjes, smalle heuvelruggen en dichte bossen.

De Finse natuur zit vol eetbare bessen, om lekker te plukken met het hele gezin.
Foto van Buro Scanbrit

Husky's, meren, bossen en cultuur

Aan een van de prachtige meren in Karelië ligt het plaatsje Vuokatti, de ideale uitvalsbasis om kennis te maken met de traditierijke omgeving van Centraal-Finland. Leer deze regio beter kennen via activiteiten die perfect bij Finland passen. Je zal zien hoe de zomer in deze regio op bijzondere wijze wordt beleefd. Kies jouw favoriete husky uit en maak een wandeling door het bosrijke gebied. Ga ook met een speciale zomerse hondenslede met wielen op pad. 

Een zomerse wandeltocht met husky's in Finland.
Foto van Buro Scanbrit

Of wat dacht je van een safari over het meer, met prachtige uitzichten op de natuur van Vuokatti? Maak met het hele gezin een ontdekkingstocht door de Finse natuur, begeleid door een gids die jullie leert overleven in de wildernis. Bij een houten hut stop je om vuur te maken. Verzamel rond het open vuur om met snacks en een drankje te luisteren naar verhalen over hoe mensen vroeger leefden in dit gebied en hoe dit bos de sleutel was voor hun broodwinning. Bekijk hier de complete Summer Adventure-reis naar Finland >

Karelië wordt ook wel 'het land van de duizend meren' genoemd.
Foto van Buro Scanbrit

Beren spotten en een dag op een onbewoond eiland

Wil je het nationale symbool van Finland – de bruine beer – spotten in het wild? Vanuit een wildernishut kan je deze op veilige afstand zien en fotograferen. 

In het hart van Finland vind je rust, avontuur en ruimte.
Foto van Buro Scanbrit

Wil je de Finse natuur op zijn best ervaren? Boek dan een excursie naar een verlaten eiland in een meer. Geen elektriciteit, mensen of verkeer. Peddel in een traditionele Finse roeiboot naar het eiland Honkinen, waar je je eigen vis vangt, vuur leert maken en ontdekt welke bessen en paddenstoelen je kan eten.

De regio Karelië is een plek waar je in de zomer ellenlange dagen op avontuur gaat en te genieten van de kleine dingen, te midden van verpletterende natuur.

Ga jij op een zomers avontuur in 2018? Boek dan nu de Summer Adventure Vuokatti-reis naar Finland mét vroegboekkorting >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Avontuur
Ontdek het langste zipline-parcours van Europa
Reizen
Sportklimmen blaast economie van Grieks eiland nieuw leven in
Reizen
Wat doet de COVID-19-uitbraak met het Everest-basiskamp?
Wetenschap
‘Vulkaantoerisme’ floreert – maar is het niet te riskant?
Geschiedenis en Cultuur
In ’s werelds nieuwste surfbestemming lopen vrouwen voorop

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.