Televisie En Video

Kijk nu naar online natuurserie The Big Freeze

Verken de rand van het Canadese noordpoolgebied met National Geographic natuurfilmmaker Bertie Gregory, in deze exclusieve online serie.maandag 9 september 2019

Door redactie

Op het eerste gezicht lijkt het poolgebied vijandig en levenloos. Toch heeft een kleine groep dieren een manier ontwikkeld om te overleven. Maar de echte kracht hier is stilletjes onder de oppervlakte aan het werk...

Elke winter begint het zeeijs dun en kwetsbaar, waarna het uiteindelijk uitgroeit tot miljoenen vierkante kilometers. 

Hoe is het mogelijk dat deze vriezer de sleutel bevat voor onze hele planeet?

Als een soort long blaast het zeeijs het poolgebied ieder jaar weer tot leven, in een cyclus die invloed heeft op het klimaat in de hele wereld. Hier hangt alles vanaf.

Dit is het verhaal van de rand van het Canadese poolgebied, waar het allemaal begint.

Wie zal het overleven? Kijk mee met National Geographic natuurfilmmaker Bertie Gregory naar de vijfdelige online serie The Big Freeze en neem een kijkje achter de schermen.

Over Bertie Gregory

Natuurfilmmaker Bertie Gregory

Natuurfilmmaker Bertie Gregory heeft zijn jeugdobsessie voor dieren in het wild kunnen kanaliseren in de fotografie. Voor zijn foto's kreeg hij al vroeg in zijn carrière veel erkenning, zo werd hij benoemd tot National Geographic Young Explorer en de Youth Outdoor Photographer of the Year. Het doel van Bertie is nu om verhalen te vinden die ervoor zorgen dat mensen verliefd worden op de natuurlijke wereld en laten zien dat het verzorgen van dieren in het wild meer is dan alleen maar leuk: het is cruciaal voor de toekomst van iedereen.

Ontdek meer op natgeo.nl/Noordpool

kijk verder