Ontdek de Catalaanse Pyreneeën
gesponsord

Ontdek de Catalaanse Pyreneeën

Op amper een uur rijden van Barcelona ligt een wereld van serene bergdorpjes in de kleur van afbakbroodjes. Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong rijdt er graag voor om. 

Catalonië

gesponsord

Onvergetelijk: de Catalaanse Pyreneeën vanuit een luchtballon

Een privévoorstelling vanuit een rieten mandje. Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong ziet de Pyreneeën wakker worden.  
gesponsord

Kajakken, hiken en slapen onder de sterren in de Catalaanse Pyreneeën

De beloning: slapen onder een sterrenhemel in een beschermd natuurgebied. Maar om daar te komen moet Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong eerst kajakken en kilometers hiken. 
gesponsord

Het gezicht van de Pyreneeën: herders, buren, boeren, allemansvrienden

Je kunt er uren wandelen zonder een mens tegen te komen, maar alleen ben je er nooit. Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong leert de landschappen en locals van de Catalaanse Pyreneeën kennen.
gesponsord

Omarm de natuur in Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Van de vijftien nationale parken in Spanje ligt er eentje in Catalonië, en daar is het woest en vreedzaam tegelijk. Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong leerde er de kunst van bosbaden.

De verrassende wedergeboorte van een Londens icoon

Dit Victoriaanse treinstation werd door een dichter van de ondergang gered en is nu het kroonjuweel van de stadsvernieuwing in dit deel van de Britse hoofdstad.

Extreem weer bedreigt een van de grootste watervallen op aarde

De Victoriawatervallen behoren tot de meest ontzagwekkende natuurspektakels ter wereld, maar wat gebeurt er als de regio waarin ze liggen steeds droger en warmer wordt?
Werelderfgoed: 6x de Victoriawatervallen
Over de volle breedte van de rivier de Zambezi – ruim 1,7 kilometer – stortten de Victoriawatervallen zich over de rand van een klip in de diepte. Hun plaatselijke naam, Mosi-oa-Toenja, kan worden vertaald als  ‘de rook die dondert’.

Carnaval in Slovenië: een eeuwenoude traditie

Wonderlijke figuren in schaapsvellen en met leren kappen waaraan veren, koeienhoorns en gekleurde linten zijn bevestigd, rennen met luid kabaal over de weg. Het carnaval in Slovenië, dat naar een eeuwenoude traditie groots wordt gevierd, is begonnen.

Op zoek naar zadelrobben op de Magdalena-eilanden

Zadelrobben zijn afhankelijk van het zee-ijs; de jongen overleven alleen op een stabiele ijsvlakte. 
Reizigers helpen mee met herplanten van koraal
Tegenwoordig kun je als reiziger helpen bij het herstel van de riffen over de hele wereld. Dit is wat de programma’s doen.

Dit klooster op een Griekse klif is verrassend goed bereikbaar

Lees hier hoe je bij de heilige plek Meteora in Griekenland komt en wat je daar kunt doen.
gesponsord

3x de mooiste routes in Schotland

Van kliffen en kastelen tot meren en whisky: ontdek de mooiste routes in Schotland.

Duurzaam reizen: "Reis niet minder, maar reis bewust"

Toerisme gaat vaak ten koste van het milieu en de bevolking. Steeds meer mensen proberen duurzaam te reizen, maar wat houdt dat eigenlijk in? Reisjournaliste Yara Dragt deed persoonlijk onderzoek in Marokko. 

Bekijk alle Travel Month reisvideo’s

Nog één keer de beste reisinspiratie opdoen? Dit prachtige Werelderfgoed kwam deze maand langs op onze Facebookpagina en op de website tijdens Travel Month.

Op zoek naar kardemom in een Vietnamees oerbos

Hoang Lien is uitgegroeid tot een mekka voor wandelaars en vormt de thuisbasis voor bossen van kostbare zwarte kardemom – een essentieel ingrediënt voor veel Vietnamese gerechten.

5 spectaculaire bestemmingen om carnaval te vieren

Op deze plekken kom je alle mogelijke uitdossingen en figuren tegen – van blauwe duivels op Trinidad en Tobago tot fraai gedecoreerde carnavalsmaskers in Venetië.

De reistrends voor 2020: van ‘microvakanties’ tot CO2-compensatie

Een verantwoorde manier van reizen is tegenwoordig voor veel mensen belangrijker dan de bestemming zelf.

Wat een verhaal: de mooiste reizen voor literatuurliefhebbers

Reizen en lezen gaan hand in hand. Daar is niets nieuws aan. Wel nieuw zijn hotels met boekenthema’s, bibliotheken als toeristische trekpleisters, literaire bedevaartsoorden en reizen die je leiden langs beroemde scènes. Schrijver Ivo Weyel inventariseert.

In haar eentje: alleenreizende vrouwen delen hun beste tips

Onze lezers delen met strategieën om vrienden te maken, veilig te blijven en de lokale cultuur te ontdekken voor als je alleen reist.

16x geheimen van Azië

Deze zestien reizen langs de pracht van de onderwaterwereld, verstilde heiligdommen en idyllische eilanden van het Aziatisch continent blijven je een leven lang bij.

Op reis naar de Filipijnen? Dit moet je weten over de vulkaan

Nu sommige regio’s van het land door de vulkaan Taal met een laag as zijn bedekt, zetten wij op een rijtje welke invloed dit heeft op reizigers en wat er zou gebeuren als er nog een andere grote uitbarsting zou volgen.