Het wonder van Noord-Ierland: de Giant's Causeway

De Giant's Causeway is een geologisch wonder in Noord-Ierland, gevormd door vulkaanuitbarstingen van meer dan zestig miljoen jaar geleden! Bekijk de fotoserie!

woensdag, 6 december 2017,
Door Veerle Witte
Foto's Van Robin Visser
De Giant’s Causeway in Noord-Ierland.
De Giant’s Causeway in Noord-Ierland.
Foto van Robin Visser

Terwijl ik over de grillige zeshoekige stenen loop, die als een perfecte puzzel in elkaar liggen, bedenk ik me dat dit misschien wel het vreemdste natuurverschijnsel is dat ik ooit heb gezien. Door de vorm en ligging van de stenen lijkt de rotsformatie ontzettend onnatuurlijk: het werk van mensen. Toch is het dat niet. De Giant’s Causeway in Noord-Ierland is een geologisch wonder van zo’n 40.000 basaltzuilen gevormd door vulkaanuitbarstingen van zestig miljoen jaar geleden. 

Bezoek de Giant's Causeway met Buro Scanbrit, die deze reis mogelijk maakte.

Lees meer