Adrenaline hoog in de bergen: de Thrill Walk

‘Thrill Walk’, de naam zegt al genoeg. Hoog in de bergen is een avontuurlijk pad gecreëerd. Om te genieten van de omgeving maar vooral ook om je eigen angsten te testen. Digital Nomad Corno durft de Thrill Walk aan en ontmoet en passant James Bond.

Door Corno van den Berg
Gepubliceerd 30 jul. 2018 14:36 CEST
Een kind klimt door de stalen constructie van de Thrill Walk.
Een kind klimt door de stalen constructie van de Thrill Walk.
Foto door Corno van den Berg

Met de kabelbaan ga ik van het dorpje Mürren naar Birg. Met zijn 2684 meter een indrukwekkende berg. In de vroege ochtend hangt er nog mist in het dal. Vanuit de cabine zie ik gemzen een ochtendmaaltje bij elkaar scharrelen. Het is een heerlijke ochtend in de bergen.

Maar dan verschijnt er ineens een stalen constructie die hangt aan de berg, waar je gratis adrenaline kunt krijgen. Veel zelfs, als ik de verhalen op internet mag geloven. Dus is het iets dat ik zelf wil ervaren.

Aziatische toeristen op de Thrill Walk.

Bij het restaurant bovenop de berg is een uitkijkplatform, deels van glas. Er staat een klein toegangsbordje met een pijl, en ook dat je niet terug mag. Hmm, oké. Het stalen pad hangt naast de berg en verdwijnt om een rots. Het begint breed en wordt smaller.

Een drietal Chinese meiden begint nu al te gillen als ze over een kabel moeten lopen. Ze kijken naar beneden en zien het gapende gat. Voor een moment worden er even geen selfies gemaakt. Ik moet lachen om het gekir, de angstige blikken en het langzame geschuifel.

 

Je evenwicht bewaren op een stalen draadconstructie.

Maar ze zetten door. Totdat de bodem van staal plots verandert in glas. Twee lopen er over heen, de derde durft niet. Ik ken het gevoel. Dit is wel even slikken, maar ook wel gaaf. Een rare mix van gevoelens: precies waarvoor deze attractie is gebouwd.

Het is raar. Zonder problemen loop ik over de smalle bergpaadjes, totdat ik over glas loop. Het lijkt dan ineens extra gevaarlijk. Terwijl dit glas meer kan hebben dan welk pad ook. Maar het is mijn geest die zegt dat dit misschien niet zo slim is.

Twee toeristen springen op het glas.

Het blijkt ook een uitlaatklep voor enkele Amerikaanse meiden. Als ik vraag of ik een foto mag maken roepen ze in koor: ‘springen’. Met een glimlach klauteren ze door de enge gang van staal. De Chinese meiden kijken alles met ongeloof aan. Totdat ze weer vaste grond onder hun voeten hebben. Of in dit geval: sneeuw. Ook bij hen is de glimlach terug.

Birg is eigenlijk slechts een tussenstation. Een tweede kabelbaan brengt me naar de Schilthorn: een berg van 2970 meter hoogte die beroemd is vanwege het Piz Gloria-restaurant, dat binnen een uur 360 graden ronddraait.

Het welkomstbord op de Schilthorn.

Zo kun je op je gemak genieten van bergen als de Eiger, Mönch, Jungfrau en Titlis. Ik zie een verliefd stel genieten van het ontbijt. Met een glas prosecco. Ja, dit is wel een plek voor iets bijzonders. Iets wat filmmakers decennia geleden ook al hadden bedacht.

Want dit is een plek waar James Bond (opnieuw) de wereld redde. Een groot deel van de beroemde film On Her Majesty’s Secret Service werd hier in 1969 opgenomen. Met George Lazenby als James Bond.

Piz Gloria gezien vanuit de lucht.

In het interactieve Bondmuseum herken ik veel scenes van de film. Ik lees dat dit de enige keer was dat Lazenby Bond speelde en over de uitdagingen om alles te filmen op grote hoogte. In een decor waar je u tegen zegt.

Als ik weer buiten kom zijn de wolken op de bodem verdwenen. Wat zie ik daar in de verte? Het is een steenbok. Het dier gaat op zijn gemak op een rand liggen. Ik loop iets naar hem toe over de vele rotsen. Hij kijkt naar me, maar is niet onder de indruk. Ik des te meer.

Lees hier verder over de regio Berner Oberland! Wil je meer weten over zomers Zwitserland, lees dan hier verder > 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Digital Nomad
E-biketocht langs de machtige gletsjers van Wallis
Digital Nomad
Van berghut naar berghut in Zwitserland
Digital Nomad
Dwalen langs Zwitserse bergmeren
Reizen
Upgrade je zomer met deze 15 tripjes
Digital Nomad
Op zoek naar mineralen in het magische Binntal

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.