Van deugnieten tot speurneuzen - National Geographic zet honden in het zonnetje

Van 10 t/m 12 mei staat National Geographic in het teken van honden. Het hele weekend worden de beste programma’s over onze trouwe viervoeters uitgezonden.

Door Redactie
Gepubliceerd 2 mei 2019 14:14 CEST
Van deugnieten tot speurneuzen - National Geographic zet honden in het zonnetje

In het weekend van 10 t/m 12 mei kijk je iedere dag naar de leukste programma’s over onze trouwe viervoeters. Het hele weekend staat in het teken van honden! Van politiehonden tot huisdieren – ze komen allemaal aan bod. Kijk onder andere naar Dog Patrol, waar honden criminelen achtervolgen en My dog ate what?– waarin de gekste voorwerpen voorbijkomen die de beestjes hebben opgegeten.   

Test je kennis over honden en maak kans op beestachtig leuke prijzen. Doe nu mee met de Dog Weekend Quiz!

De hele programmering: 

Vrijdag 10 mei

19:00 – Dog whisperer – Dogs of Jersey Shore
Cesar probeert vier drukke Chinese naakthonden, een hyperactieve mastiffkruising en twee ongedurige miniteckels wat discipline bij te brengen.

20:00 – And man created dog
Het is niet toevallig dat honden zich hebben ontwikkeld tot wat ze nu zijn. Mensen hebben ze ongeveer 14.000 jaar gefokt om aan onze behoeften te voldoen als werker, metgezel, jager, herder en held. Waarbij ze ook nog aan uiterlijke voorwaarden moeten voldoen.

21:00 – My dog ate what? – Glass, glue, and rocks
Lola de labradoedel eet brownies op, maar dan met glasscherven erin, geen walnoten. Ziggy houdt zo van zijn hotdogspeeltjes dat hij ze opeet. Fred uit het asiel likt lijm op, met grote gevolgen.

22:00 – Dog Patrol 6,1
Een nieuw seizoen. Jason en zijn hond Farris volgen een Bonnie en Clyde-achtig duo in Whanganui en drugshond Aysa heeft drugs ontdekt in de gevangenis in Auckland.

22:30 – Dog Patrol 6,2
Deze keer komen er vergiftigde puppy's, kittige katten en een oude vriend in nood langs bij Pol Vet. En Tater beleeft zijn eigen avontuur.

Zaterdag 11 mei

Bekijk hoe honden een epileptische aanval herkennen.

14:00 – Is your dog a genius? – Talk doggy to me
Honden en mensen hebben een nauwe band, maar wat vinden honden eigenlijk echt van ons? Dr. Brian Hare speelt met honden om ze beter te begrijpen.

15:00 – Is your dog a genius? – Doggy see, doggy do
Honden leveren verbluffende prestaties, maar komt dat door hun contact met mensen? Dr. Brian Hare onderzoekt wat er in een hondenkop omgaat.

16:00 – Blue-Collar dogs – Canine MD
Een hond kan op allerlei terreinen ingezet worden: op vliegvelden, in rampgebieden en zelfs in de frontlinie in een oorlog. Ze worden ook getraind om blinden, doven en gehandicapten te helpen.

17:00 – My dog ate what? – Fish hooks, spoons, and coins
In Central Park vindt labrador Milo een stuk koeientong met naaldjes erin. Jack russell Loki laat zich lokken door een stuk visaas. Sint-Bernard Bogie slikt naast zijn medicijnen ook de lepel in.

18:00 – My dog ate what? – Thongs, pacifiers and $800
Labrador Riley verorbert een maïskolf op een spies. Cavalier King Charlies-spaniël Marley eet een paar strings op. Pablo, de imposante bullmastiff, peuzelt zijn 1,5 meter lange leren lijn op.

19:00 – Dog whisperer – Cesar conquers London
In Engeland heeft Cesar een aanvaring met een wispelturige jack russell, twee honden met een cultuurshock en een ongehoorzame Patterdale-terriër.

20:00 – Dog whisperer – Battle of Britain
Aan het eind van zijn vakantie in Engeland ontmoet Cesar een bijtgrage klee kai, een collie die bang is voor lawaai en een wispelturige labrador.

21:00 – Blue-Collar dogs – Border Hounds
De hondenbrigade van de douane draagt zijn steentje bij aan het beschermen van Amerika. Met hun neus sporen de honden drugs op, verborgen mensen en zelfs slachtoffers die gestrand zijn in de woestijn.

22:00 – Dog Patrol 5,1
Het hondenteam in Christchurch zit achter een gewelddadige misdadiger aan. Drugshond Aysa spoort een verboden middel op in de Spring Hill-gevangenis en speurhond Diesel moet op slangenjacht.

22:30 – Dog Patrol 5,2
Dennis en zijn hond Max sporen criminelen op met een tas vol gestolen spullen, een bezoeker wil onder een valse naam de gevangenis in en douanehond Titan ruikt sporen van drugs bij een Franse toerist.

Zondag 12 mei

14:00 – Dog whisperer – Anger management
Cesar helpt de zanger van Rooney met zijn agressieve pitbull, terwijl auteur en producer Paul hulp nodig heeft met zijn twee Boston-terriërs.

15:00 – Dog whisperer – Fear factor
Cesar helpt een dove en blinde whippet-kruising, een labradoodle die bang is voor de zee en een mensenschuwe cocker spaniel.

16:00 – Blue-Collar dogs – New York police
Kijk mee met de beste politiehonden in New York, die hun leven wagen om bommen op te sporen, misdaad te bestrijden en de metro te bewaken. Ze zullen altijd nodig zijn.

17:00 – My dog ate what? – Tampons, muscle relaxants, and a needle
Bordercollie-kruising Monty werkt meer dan twintig tampons weg. Kato, een gezonde jonge Siberische husky, eet een mogelijk dodelijke dosis spierverslapper.

18:00 – My dog ate what? – Rat poison, a zipper, and tennis balls
Teckel Willie heeft interne bloedingen na het eten van rattengif. Mastiff Elvis verorbert niet één, maar drie tennisballen. Het verwijderen van de derde bal kan hem fataal worden.

19:00 – Is your dog a genius? – Who’s your doggy?
Is jouw hond je te slim af? Speelt hij vals als je even niet kijkt? Dr. Brian Hare heeft wetenschappelijke tests bedacht om daarachter te komen.

20:00 – A wild dog’s tale 
In de Afrikaanse Okavango-delta leeft een wilde hond die vriendschap sluit met andere roofdieren en een jakhals helpt haar pups groot te brengen.

Weet jij alles over honden en wil je kans maken op beestachtig leuke prijzen? Test dan nu je kennis en speel de Dog Weekend Quiz!

Meer over honden?

Lees ook: Zijn honden slimmer dan katten?
Bekijk ook: 10x de leukste hondenfoto’s
Lees ook: Honden kijken vaker als een ‘zielige puppy’ als er naar ze wordt gekeken

Lees verder

Kunnen honden epileptische aanvallen bij mensen ruiken?

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Dieren
Waarom Siberische husky’s die prachtige felblauwe ogen hebben
Dieren
Therapiehonden kunnen wonderen verrichten. Maar vinden ze het ook leuk?
Dieren
Bestaan veganistische honden en katten?
Dieren
Hoe militaire honden in Irak een oude traditie doen herleven
Dieren
Waarom eet jouw hond poep? – en ander vreemd huisdierengedrag

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.