Duitsland

Wintersport in Duitsland – lekker dichtbij!

Voor wie niet ver wil reizen, is Duitsland de ideale wintersportbestemming. donderdag, 9 november 2017

Door Myrthe Prins

Zodra de bergen en de heuvels wit kleuren, begint het te kriebelen bij wintersportfans. Voor wie niet ver wil reizen, is Duitsland een ideale bestemming: na drie tot zes uur rijden met de trein of auto ben je al op de plaats van bestemming, waar een ‘groene’ accommodatie een ideaal vakantieadresje vormt. De Duitse skigebieden zijn bewust klein gehouden om zo de natuur te sparen. Voor wie in alle rust van de omgeving wil genieten, zijn langlaufen, sneeuwschoen- en winterwandelen ideaal. Deze ‘zachte’ vormen van wintersport sparen bovendien de hellingen. Hierdoor blijft je ecologische voetafdruk beperkt, terwijl je volop geniet van een relaxed verblijf in de sneeuw!