Elke emotie verdient een portret: een nieuw AI-tijdperk op het gebied van portretvideo

OPPO lanceert een nieuw smart device die verhalenvertellers de mogelijkheid geeft om elke emotie haarscherp vast te leggen.

Oppo Reno6 5G

Foto door oppo
Door National Geographic Redactie
Gepubliceerd 28 okt. 2021 14:42 CEST

Oppo lanceerde op 9 september 2021 de nieuwe OPPO Reno6 Series in Fondation Louis Vuitton in Parijs. De nieuwe smartphoneserie geeft verhalenvertellers de mogelijkheid om elke emotie haarscherp vast te leggen met de nieuwe AI Portrait Video-functie.

Door deze nieuwe functie luidt de smartphone een nieuw tijdperk in voor het maken van foto's. Het krachtige algoritme achter de AI zorgt ervoor dat de belichting van begwegende t ervoor dat de belichting van bewegende en stilstaande beelden radicaal verbetert, resulterend in heldere en levendige kleuren.

Niet alleen de nieuwe AI functie zorgt voor beter beeldmateriaal. De smartphone maakt het verder mogelijk om met verschillende hoogwaardige camerafuncties scenés te schieten met vervaagde achtergronden, real-time videolverwerking en potretvideo's met bokeh-lichtvlekken op de achtergron . Dit levert een professioneel en filmisch resultaat op. 

De Ultra Dark-modus stelt gebruikers in staat om heldere en duidelijke inhoud vast te leggen, zodat emoties ook tijdens schemering of s'nachts loepzuiver kunnen worden vastgelegd. 

De winnaars van de National Geographic Fotowedstrijd 2021 ontvangen naast een glazen award en een jaarabonnement op National Geographic Magazine ook een OPPO Smart Watch of de nieuwe OPPO Reno6 smartphone voor de ultieme winnaar. 

Bekijk hieronder de winnaars van vorig jaar: 

De OPPO Reno6 Pro 5G is voorzien van een krachtige 50MP AI Quad Camera aan de achterkant van het toestel en een 32MP selfiecamera. De hoofdcamera wordt versterkt door de ultrakrachtige Sony IMX766-sensor om ervoor te zorgen dat gebruikers video én fotografie van hoge kwaliteit kunnen vastleggen op ieder gewenst moment. Door geavanceerde technologie gebruikt de 50 MP-camera ook een pixelaggregatie-algoritme om supergedetailleerde 108MP-foto’s te produceren. Het apparaat analyseert daarnaast subpixelinformatie om content om te zetten in afbeeldingen van hoge kwaliteit.

De Oppo Reno6 Series is ook per direct verkrijgbaar.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotografie
Samsung The Frame: Tover je kamer om tot een kunstgalerie
Fotografie
Je huis als expositieruimte voor kunst en fotografie, het kan met The Frame van Samsung
Fotografie
Zorgmedewerkers zijn uitgeput. Op deze foto’s kunnen ze dat tonen.
Fotografie
Zo maak je een geslaagde natuurfoto
Fotografie
Tien gedenkwaardige foto’s uit de special ‘Year in Pictures 2021’

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.