Reis langs de meest geliefde historische highlights van Engeland

Bezoek kathedralen, kastelen en de mooiste stadjes. Dit is een echte Good Old England-rondreis langs de beste historische bezienswaardigheden die het land te bieden heeft.

Door Redactie
Een van de beroemdste bezienswaardigheden van Engeland: Stonehenge.
Een van de beroemdste bezienswaardigheden van Engeland: Stonehenge.
Foto door Buro Scanbrit

Landelijke wegen voeren je langs pittoreske dorpen, stadjes als Cambridge en Norwich, Stonehenge, beroemde kathedralen en romantische tuinen tijdens deze reis door East Anglia, de Cotswolds en Zuidoost-Engeland. Ontdek de paleizen en woningen van koninginnen en staatsmannen van Groot-Brittannië. Welkom in Good Old England, met historische highlights die je hart sneller doen kloppen!

Kinderkopjes in het stadje Rye.
Foto door Buro Scanbrit

Middeleeuws Engeland

Start je reis door Engeland in Harwich, na een overtocht met Stena Line vanuit Hoek van Holland waarbij je aan boord overnacht. Vanaf hier zet je koers naar het middeleeuwse Norwich, een stadje gedomineerd door een 12e-eeuws kasteel omgeven door bochtige en hellende straatjes. Van hieruit rij je schitterende landelijke routes door de heuvels van Norfolk en Suffolk, waarbij je middeleeuwse dorpen, abdijen en fraaie landhuizen passeert. Bezoek Sandringham House, het buitenverblijf van Koningin Elizabeth, of dwaal door de binnentuinen van de colleges in de universiteitsstad Cambridge.

Dover Castle.
Foto door Buro Scanbrit

Shoppen in The Cotswolds

Rij verder naar Stratford-upon-Avon, een pittoreske stad met zwart-witte vakwerkhuizen, waar alles in het teken staat van William Shakespeare. Maak een rondrit langs gouden korenvelden en groene weides in de Cotswolds Hills, met typische Engelse dorpjes vol honingkleurige huisjes en knusse tearooms. Zo fotogeniek dat ze stuk voor stuk op een ansichtkaart kunnen. Je kan met een gerust hart shoppen bij alle leuke (antiek)winkeltjes in The Cotswolds, aangezien je met de ferry reist en dus wat extra souvenirs kan meenemen. Sla ook Blenheim Palace niet over, een van de beroemdste landhuizen van Groot-Brittannië, waar Winston Churchill geboren is. Na een lange dag toeren door de glooiende heuvels ontspan je in vrijstaande houten lodges die uitkijken op een meer. 

Een tinmijn, Wheal Coates, nabij St Agnes, in Cornwall.
Foto door Buro Scanbrit

Nauwe straatjes en kathedralen

Wanneer je je weg vervolgt naar Salisbury, een prachtig stadje vol nauwe straatjes met middeleeuwse vakwerkhuizen die allemaal naar de achthonderd jaar oude kathedraal leiden, mag een tussenstop in het prachtige Bath niet ontbreken. Bath is na Londen de populairste stad in Engeland vanwege de Romeinse baden die hier vorige eeuw zijn opgegraven en hersteld. Breng vanuit Salisbury een bezoek aan het meest tot de verbeelding sprekende monument van Engeland: Stonehenge, een megalitisch bouwwerk uit de Jonge Steentijd, gelegen op de Salisbury Plains.

Het Blenheimpaleis.
Foto door Buro Scanbrit

Romantisch Canterbury

Laatste stop op deze historische rondreis is Canterbury. In deze ommuurde stad, met alle bezienswaardigheden op loopafstand, waan je je terug in de tijd van de pelgrims uit de Canterbury Tales. Maak een tochtje over de rivier of bezoek de kathedraal die in 579 werd gesticht door St. Augustinus. Binnen 45 minuten rijden ben je bij Leeds Castle, dat bekend staat als het aantrekkelijkste kasteel ter wereld. Het aanzicht van het 900 jaar oude bouwwerk dat oprijst uit de slotgracht vergeet je nooit meer.

Bekijk de autorondreis langs de historische steden van Zuidwest-Engeland >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Engeland
Engeland op zijn best: rondreis door het zuidwesten
Engeland
Londen viert 40 jaar punk
Engeland
Europa’s eerste tequila-hotel opent in Engeland
Engeland
Londen opent knuffelcafé
Engeland
Kamperen in een kerk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.