Lekker actief met de familie in Zweden

Oog in oog komen te staan met een rendier? Kanovaren in ultieme stilte? Verblijven in een blokhut aan het water? In de bosrijke streek Dalarna beleef je de natuur op zijn best. Met het hele gezin!

Trek met de hele familie de bossen van Dalarna in.
Trek met de hele familie de bossen van Dalarna in.
Foto van Buro Scanbrit

Veel Zweedser dan de provincie Dalarna krijg je het niet. De regio in Midden-Zweden staat bekend om zijn rode huisjes, Zweedse tradities en prachtige natuur. Meren, rivieren, moerassen, heidevelden, heuvels en valleien: Dalarna biedt alles wat de natuurliefhebber zoekt.

Kanovaren, wildsafari en survivaltraining

Wil je deze Zweedse regio samen met het gezin op actieve wijze ontdekken? Een vakantie in Dalarna zal je niet teleurstellen: verblijf in een authentieke blokhut aan het meer, terwijl je samen met de kids gaat kanovaren en vissen, op wildsafari gaat en survivaltraining volgt.

Ervaar de rust en stilte wanneer je vanuit een kano de natuur van Dalarna ontdekt.
Foto van Buro Scanbrit

Trek er ‘s avonds samen met een Nederlandstalige gids op uit op zoek naar de koningen van de bossen: elanden. Onderweg vind je sporen van talloze dieren en spot je vogels die uniek zijn voor dit gebied. Leer vissen en stap even later in een kano om over een van de vele meren de bossen vanaf het water te ontdekken. Geniet van de stilte en hou je ogen open voor elanden en bevers.

Avontuur met het hele gezin

Een enorm avontuur voor de kinderen is de kids survival training, waarbij ze onder begeleiding het bos ingaan om een kampvuur te maken. Vuur maken is één van de belangrijkste elementen voor het buitenleven. En je zal zien dat een vuur brandend houden niet altijd makkelijk is. Als het vuurtje eenmaal goed knispert, is het tijd om heerlijke worstjes te braden.

Gezellig samen kanoën.
Foto van Buro Scanbrit

Dalarna nodigt uit om eropuit te trekken. Ga lekker zwemmen in het meer, recht voor de houten Zweedse blokhut waar je verblijft, of maak een wandeltocht over de paden van het achterland van Tyngsjö. Pluk bosbessen en frambozen onderweg, wie weet spot je nog een eland.

Toch is het niet alleen maar meren en bossen in Dalarna. Wist je bijvoorbeeld dat je kan afdalen in een eeuwenoude kopermijn nabij de stad Falun? Een tour door de ondergrondse gangen is een hele belevenis. Wandel over kronkelde trappen en door diepe ondergrondse kamers. Je daalt af tot wel tot 67 meter onder de grond. Actievelingen zullen zich in Dalarna geen dag vervelen!

Wil jij met je gezin ook op een actieve vakantie? Bekijk snel de Summer Adventure van Buro Scanbrit >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Dit zijn de ergste reisverhalen ooit
Reizen
25 topbestemmingen voor 2021
Reizen
'Er is geen andere plek zoals op het ijs in de poolgebieden'
Reizen
Hoe is het om naar conflictgebieden te gaan? Een voormalige oorlogscorrespondent vertelt het ons
Reizen
Ze wilden alle landen op aarde bezoeken – totdat het coronavirus toesloeg

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.