Wat is de beste tijd om naar Finland te reizen?
Finland kent een gematigd landklimaat. Grote delen van het land zijn bijna de helft van het jaar bedekt met sneeuw. In het zuidwesten zijn de zomers het warmst, in de rest van het land zijn ze vrij koel. Een laag sneeuw van één of soms wel twee meter is in Lapland niet ongewoon. Het is daarmee een ideale wintersportbestemming, vooral voor de beginnende skiër of snowboarder. De hoogteverschillen zijn klein waardoor de meer ervaren wintersporter er weinig uitdaging zal vinden.

Wat voor visum heb je nodig?
Je mag tot maximaal negentig dagen in Finland verblijven zonder visum. Een geldig paspoort of identiteitsbewijs is voldoende.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Op veel publieke plekken zoals cafés, restaurants en hotels zijn wifi-verbindingen beschikbaar. Soms gratis, maar niet altijd.

Hoe lang is de reistijd?
Vanaf Amsterdam sta je in twee uur en twintig minuten in de hoofdstad Helsinki. In Finland is het een uur later dan in Nederland.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Zeker in de winter kunnen de temperaturen flink dalen, dus warme kleding is geen overbodige luxe. Daarnaast is Finland een vrij duur land, onder meer vanwege het hoge BTW-tarief.