Abonneren
TV-Gids
Disney+
National Geographic
National Geographic
National Geographic
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Fotograaf pagina
Anand Varma
Een volwassen werkbij (honingbij, Apis mellifera) foerageert in een amandelbloem. Wetenschappers gebruiken honingbijen om microplastics in de lucht te meten.
Een vlokreeftje is besmet geraakt met de larven van een haakworm. Het uiteindelijk doel van de worm is om in de darmen van een zeevogel te belanden, dus brengt de parasiet veranderingen aan in de hersenen van zijn slachtoffer, waardoor het vlokreeftje naar een licht en open stuk water zwemt, waar het eenvoudig door vogels kan worden gespot.
De Ribeiroia-zuigworm wordt in verband gebracht met vergroeiingen van de ledematen van kikkers, zoals deze Amerikaanse stierkikker. De parasitische worm leeft gedurende zijn levenscyclus in meerdere gastheren, waaronder kikkervisjes.
Larven van de paardehaarworm besmetten krekels en komen binnenin deze insecten tot wasdom. Maar de wormen hebben water nodig om in te paren, dus zetten ze de krekels ertoe aan om in een beekje te springen, waar de insecten een belangrijke voedselbron voor vissen worden.
These corn seeds are treated with the neonicotinoid pesticide clothianidin. Neonics, linked to insect declines, are also being found in larger animals, like deer and birds.
Larven van de honingbij ontwikkelen zich binnen in de cellen van een honingraat tot volgroeide bijen.
RIVERSIDE, Californië | “Dus je wilt dat wij een etensbord voor kolibries maken?” Ten behoeve van een artikel en een video voor de National Geographic van juli 2017, over baanbrekend onderzoek naar kolibries, ging de in Berkeley, Californië, wonende fotograaf Anand Varma gefascineerd de uitdaging aan om de vliegensvlugge tongbewegingen van de vogeltjes vast te leggen. Hij ontdekte een plaatselijk bedrijfje voor de vervaardiging van wetenschappelijk glaswerk en stelde de werknemers een ongebruikelijke vraag. Hij wilde een minuscuul glazen schoteltje met daarin nectar ophangen om de vogeltjes (in deze verbluffende foto een Anna-kolibrie) te kunnen fotograferen terwijl ze de nectar door een opening aan één zijde opzogen. “Het moeilijkste aan de opname was om de kolibrie ervan te overtuigen zijn snavel door dat ringetje te steken,” vertelt Varma. Voor de duidelijkheid: geen enkele kolibrie raakte gewond of zo te zien gestresst bij het maken van de foto’s.
Kijk eens goed. Dit is geen gewone mannetjeskrab van de soort Loxorhynchus grandis, dit is een zombieschaaldier dat in de greep is geraakt van een parasitaire zeepok. Anand Varma heeft zich jarenlang toegelegd op het fotograferen van de wereld van parasieten die het brein van hun gastheer overnemen. Een daarvan is deze, die zijn macht gebruikt om de buik van de krab te vergroten en zo een geschikte ruimte te creëren voor de eitjes van de parasiet.
BERKELEY, CALIFORNIË, VS | Waterdruppels schieten als komeetstaarten door de lucht doordat een Anna-kolibrie met razendsnel opeenvolgende bewegingen van zijn kop en romp een nagebootste plensbui van zich afschudt.
Bij een recent onderzoek werd ontdekt dat kakkerlakken kicks en andere verdedigingsvormen gebruiken om zich hun aartsvijand, de juweelwesp, van het lijf te houden.