Abonneren
TV-Gids
Disney+
National Geographic
National Geographic
National Geographic
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Fotograaf pagina
Beverly Joubert
Onderzoekers hebben talloze bewijzen verzameld die erop wijzen dat olifanten net als dolfijnen en walvissen om hun doden rouwen. Ze hebben waargenomen dat deze dieren na de dood van een verwante nog lang bij het kadaver blijven rondhangen in plaats van verder te trekken en weer te gaan foerageren. Ook zagen ze dat olifanten, zoals dit exemplaar in Botswana, de botten van overleden verwanten zachtjes met hun slurf beroeren. ‘Het was fascinerend en hartverscheurend om te zien hoezeer het op een rouwproces leek,’ zegt Beverly Joubert, fotografe en National Geographic-onderzoekster.
ReconAfrica vermoedt dat een gesteentelaag onder het Kavango-bekken grote olie- en gasvoorraden bevat. In het concessiegebied van het bedrijf, dat een totale oppervlakte van 34.000 vierkante kilometer beslaat, wonen 200.000 mensen, komen talloze wilde dieren voor en liggen ook belangrijke trekroutes voor de grootste, nog resterende populatie savanne-olifanten in de wereld.
Een leeuwin valt vanuit het water haar prooi aan in Botswana's Okavango Delta. Leeuwen die in het wild leven hebben dagelijks tussen de 5 tot 7 kilo vlees nodig om te kunnen overleven.
Een leeuwin trekt zich terug na een mislukte aanval op een kafferbuffel nadat de rest van de kudde deze te hulp is geschoten in Botwsana's Okavango Delta.
Een moeder- en dochterluipaard onderzoeken hun omgeving in Botswana's Okavango Delta. De dochter, rechts, is zes maanden oud en zelfvertrouwen aan het opbouwen, maar nog steeds zorgt het aanraken van haar moeders staart voor geruststelling.
Een luipaard, voor onderzoekers bekend als Legadema, volgt haar prooi langs een boomstam in Botswana's Okavango Delta. Legadema's moeder dreef haar op jonge leeftijd uit het territorium nadat Legadema weigerde om een prooi te delen.
In een omstreden nieuw onderzoek wordt geopperd dat oeroude wetlands ten zuiden van de rivier de Zambezi de oase vormden waar de moderne mens ontstond. Tegenwoordig omvat deze regio de Makgadikgadi-zoutvlakten, een van de grootste ter wereld.
OKAVANGODELTA, BOTSWANA Zomer op het noordelijk halfrond betekent winter op het zuidelijke deel van de wereld. Maar in de Okavangodelta is het grasland langs de oevers dankzij overstromingen in de maand mei groen en weelderig — een perfecte ontmoetingsplek voor kuddes olifanten.
Litschiewaterbokken zijn echte zoetwaterdieren, die in wetlands leven en waterplanten eten.
Een gestreepte hyena loopt door de Okavango Delta in Botswana. De soort is bestempeld als ‘gevoelig’.