Abonneren
TV-Gids
Disney+
National Geographic
National Geographic
National Geographic
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Fotograaf pagina
Chris Johns
In de National Geographic van november 1995 stond ook het zestien pagina tellende artikel ‘In Praise of Squirrels’ (‘Lofprijzing op de eekhoorn’). Op deze foto gaat een eekhoorn in de tuin van het Witte Huis ervandoor met een van de noten die daar zijn neergelegd om te voorkomen dat de diertjes de bloembollen opeten.
De Kamehameha-vlinder (Vanessa tameamea) is een van slechts twee inheemse vlindersoorten op Hawaï. Te zien is een close-up van een Kamehameha-vleugel in een museum op Oahu.
Een Afrikaanse jacana rust op het hoofd van een nijlpaard in de Zambezi-rivier. Vanaf dit zitplekje lukt het de jacana om insecten te pakken te krijgen uit de drijvende vegetatie van de rivier.
Flamingo's vliegen over het Maputo Elephant Reserve in Mozambique. Deze foto haalde de eerste selectie voor het verhaal uit de editie van september 2001 niet - maar toen vond fotoredacteur Bill Allen de foto zo mooi dat redactie van het tijdschrift er een plekje voor vond op een van de laatste pagina's.
Een grijze eekhoorn (Sciurus carolinensis) is in volle sprong vastgelegd.
In tegenstelling tot het algemene beeld van pinguïns als ijsbewoners, leven zwartvoetpinguïns in het gematigde klimaat van het zuidwesten van Afrika. In het Engels heten ze ‘jackass penguins’, een naam die ze te danken hebben aan hun harde roep, die lijkt op het gebalk van een ezel.
Een brandende zon zorgt voor lange schaduwen als kamelen de zoutvlakten bij het Assal-meer in Djibouti kruisen.
Een vrouwelijke Afrikaanse leeuw die ruw werd gewekt uit een dutje gromt vanuit een boom in de buurt van de rivier Zambezi.
Een moeder stoeit met haar welp in het Afrikaanse gras. Welpen komen bij de troep als ze goed genoeg kunnen lopen om de andere dieren bij te houden, na een maand of drie. Rond die tijd brengen verschillende leeuwinnen hun nest bij elkaar. De jongen zijn meestal enkele weken na elkaar geboren.
Leeuwenwelpen blijven zo'n drie jaar lang bij hun moeder. Daarna blijven de vrouwtjeswelpen lid van de troep, terwijl de mannetjes eropuit trekken om hun eigen troep te vormen.