Abonneren
TV-Gids
Disney+
National Geographic
National Geographic
National Geographic
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Fotograaf pagina
David Liittschwager
Een watermonster dat voor de kust van Hawaï is genomen, bevat levende organismen en stukjes plastic.
For a story in the February 2010 issue called "Life in a Cubic Foot," photographer David Liittschwager and his team set a 12-inch metal frame in multiple environments in order to document all of the life forms within it. This photo illustrates life in a cubic foot at Table Mountain, South Africa.
In de Chiricahua Mountains in Arizona wordt een met lampen verlicht laken beheerst door grote pijlstaarten en wantsen. Volgens ecoloog Lee Dyer, die dit soort lichtvallen plaatst om insectenpopulaties bij te houden, ving hij in het verleden in zulke vallen veel meer en veel zeldzamer insecten. (Uit ‘Waar zijn alle insecten gebleven?,’ mei 2020.)
Tijdens veldwerk in Ecuador worden nachtelijke insecten verzameld met behulp van een verlicht doek.
Vuurvliegjes flitsen en vliegen door een zomernacht in het Great Smoky Mountains National Park. Het doel van de spectaculaire lichtshow is om potentiële partners te verleiden.
De kooldioxide die opborrelt uit scheuren in de zeebodem rond het Castello Aragonese, naast het Italiaanse eiland Ischia, doet de zuurgraad van het zeewater stijgen.
De Wunderpus photogenicus is in de jaren 1980 ontdekt. Er is weinig bekend over het gedrag van deze mysterieuze wezens.
De Amerikaanse invoer van de zeer giftige grote blauwring-octopus overtreft die van alle andere soorten, zo blijkt uit de schaarse gegevens die voorhanden zijn. Blauwgeringde octopussen beschikken over voldoende zenuwgif om minimaal tien mensen te doden.
De meest voorkomende octopussoorten leven niet langer dan twee jaar. Sommige soorten, bijvoorbeeld de Octopus bimaculoides, lijken het relatief goed te doen in gevangenschap. De teruggetrokken, delicate Thaumoctopus mimicus gedijt minder goed.
De camouflage die de ‘algenoctopus’ Abdopus aculeatus in rusttoestand gebruikt, laat het dier er uitzien als een schelp die met groene algen is bedekt.