Abonneren
TV-Gids
Disney+
National Geographic
National Geographic
National Geographic
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Fotograaf pagina
Ismail Ferdous
Het Badlands National Park in South Dakota werd in 1978 als nationaal park ingesteld en biedt bezoekers spectaculaire uitzichten over de rode en oranje rotsformaties die in het gebied verrijzen. “Nadat ik vanuit New York ruim 2700 kilometer had gereden, kwam ik aan in het Badlands National Park,” vertelt fotograaf Ismail Ferdous. “Mijn kampeertrip in het park was een onvergetelijke ervaring in mijn leven. Amerika is schitterend!” (Ontdek hoe deze journalist inspiratie putte uit het gedicht ‘America the Beautiful’.)
Samen met zijn gezin viert Ali uit Pakistan de overwinning van Joe Biden en diens ‘running mate’ Kamala Harris op Times Square. De verkiezing van Kamala Harris tot vicepresident in november betekende een reeks primeurs, want ze is niet alleen de eerste vrouw, maar ook de eerste zwarte Amerikaan en de eerste persoon van Zuid-Aziatische herkomst die deze post zal bekleden.
NEW YORK | “Gisteren vroeg mijn 82-jarige buurvrouw Barbara mij om voor haar een Zoom-gesprek op haar iPad op te zetten, voor haar pilatesles,” zegt fotograaf Ismail Ferdous. “Ze volgt deze lessen al ruim dertig jaar bij dezelfde instructeur, en het was de eerste keer dat Barbara een les vanuit haar appartement in Manhattan op afstand moest bijwonen. Ze had gewichten nodig en gebruikte daarvoor blikken met bonen.”
NEW YORK CITY, VERENIGDE STATEN Een vader en dochter maken creatief gebruik van een brandkraan om af te koelen tijdens een dag waarop de temperatuur oploopt tot boven de 40 graden in New York. “Dit doet me denken aan de zomers in Dhaka, als we met ons gezin tijdens de regen op het dak gingen staan,” aldus fotograaf Ismail Ferdous.
Mohammed Riaz (13) staat naast de tekening van olifanten die hij op de muur van zijn hut in het kamp heeft gemaakt. Zijn 12-jarige broertje Fayaz werd in februari op weg naar school door een olifant gedood.
Twee olifanten struinen door het Inani-bos, dat wordt omringd door vluchtelingenkampen. Terwijl de kampen in omvang groeien en het bos steeds kleiner wordt, dreigen olifanten steeds minder voedsel te kunnen vinden en stijgt het risico op inteelt.
Het gebied waar het Kutupalong-kamp is ingericht, was ooit een bos. Nu is het een uitgestrekt en dichtbebouwd stelsel van kampen en gebouwen. In het kamp staan ongeveer vijftigduizend provisorisch gebouwde hutten, die vaak onderdak bieden aan meerdere gezinnen.
Deze olifantenwachttoren behoort tot de 98 torens die rond het kampstelsel zijn opgericht. Elke toren wordt dag en nacht bemand door twee leden van een olifantentaakgroep, bestaande uit 550 Rohingya-vluchtelingen. Het team heeft tot nu toe 28 olifanten ervan weerhouden om het kamp binnen te dringen door ze met lawaai en licht weg te jagen.
Vele maanden per jaar wordt het kamp geplaagd door moessonregens. Bulldozers rooien en egaliseren de beboste heuvels rond Kutupalong, in een poging om mensen naar hoger gelegen gebied te verhuizen.