Abonneren
Schrijf je in
TV-Gids
Disney+
National Geographic
National Geographic
National Geographic
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Fotograaf pagina
Library of Congress
Op deze foto uit 1933 is het hoofdkwartier van de Britse North West Company te zien. De in 1778 opgezette handelspost in het Grand Portage National Monument was in het achttiende-eeuwse Noord-Amerika een van de belangrijkste centra voor de handel in beverpels.
In 1909 opende Nannie Helen Burroughs de National Training School for Women and Girls. Hier werden academische en beroepsopleidingen aangeboden aan Afro-Amerikaanse vrouwen. Gedurende een groot deel van de Amerikaanse geschiedenis werd vrouwen en gekleurde mensen de gelijke toegang tot onderwijs ontzegd. Daarom creëerden zij hun eigen mogelijkheden.
De toorts en een deel van een arm van het Vrijheidsbeeld worden in 1876 tentoongesteld op de Centennial Exhibition in Philadelphia. Onder de arm is een informatiestand geplaatst en direct onder de vlam van de toorts staan twee bezoekers.
Ambachtslieden van de gieterij Gaget, Gauthier et Cie. in Parijs hameren koperplaten in de gewenste vorm voor de constructie van het Vrijheidsbeeld, dat van 1881 tot 1883 in Frankrijk werd vervaardigd.
Theodore Roosevelt sitting in camp (dog eating from his hand) and Brazilian officer Candido Rondon, seated at his left, during the Roosevelt-Rondon Scientific Expedition to Brazi
In Dunmore’s proclamatie werd verklaard dat “al die contractarbeiders, Negers en anderen (...) vrij zullen zijn die in staat en bereid zijn wapens te dragen (...).”
DeUSS Nevada, hier tijdens een proefvaart in 1916, werd in de Tweede Wereldoorlog zowel in het Noord-Atlantische als het Pacifische oorlogsgebied ingezet.
Een beeld van de atoombom die landde in Nagasaki in 1945. Daarmee kwam de Tweede Wereldoorlog ten einde maar begon de kernwapenwedloop tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie.
Na de Japanse aanval op Pearl Harbor sloot president Franklin D. Roosevelt per decreet meer dan 120.000 mensen van Japanse afkomst vijf jaar lang op in gevangenkampen. Links zijn bouwploegen te zien in Puyallup, een detentiecentrum in de staat Washington dat van de overheid de eufemistische naam Camp Harmony had gekregen.