Abonneren
TV-Gids
Disney+
National Geographic
National Geographic
National Geographic
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Fotograaf pagina
Marco Kesseler
De grote, naar citroen smakende bloemblaadjes van de magnolia kunnen worden ingelegd voor de lekkerste smaak.
Daslook, met zijn opvallende geur, is in de lente als bodembedekker te vinden in bossen, op begraafplaatsen en in parken.
Haagdoornbessen smaken een beetje naar appel en bevatten veel pectine. Ze zijn daarom ideaal om jam of tafelzuur mee te maken.
Lawrence plukt wilde ingrediënten voor met Michelinsterren bekroonde restaurants, markten, brouwerijen en supermarkten in Londen.
De rozenbottel, de vrucht van een rozenstruik, is rijk aan vitamine C en kan gebruikt worden om jam of kruidenthee mee te maken.
Wross Lawrence, een professionele wildplukker, plukt bijvoet in een park in East London. De smaak van de plant, die de hele zomer door groeit, lijkt op die van salie.
Heemst (Engels: mallow), dat van oudsher bekendstaat om zijn medicinale eigenschappen, kan ook dienstdoen als verdikkingsmiddel en was het oorspronkelijke ingrediënt dat voor marshmallows werd gebruikt.
Voor een appartementencomplex in East London groeit een lijsterbes. Met de bessen daarvan kun je heerlijke jam maken.