Abonneren
TV-Gids
Disney+
National Geographic
National Geographic
National Geographic
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Fotograaf pagina
Mike Belleme
Een pad slingert zich door de twaalf hectare land van Wild Roots. Na de maaltijd laten de bewoners de warmte van het kampvuur achter zich en gaan zij in het pikkedonker over het pad op de tast terug naar hun hutten, die dieper in het bos liggen.
De Rat Shack op een winteravond. Het aantal bewoners van Wild Roots neemt ’s winters af tot twee of drie leden, om op voorraden als hout te besparen. Januari 2013.
Tod en Talia bereiden een maaltijd op een houtstoof in de ‘Rat Shack’. Zelfs als er buiten sneeuw ligt, moeten ze de deuren vaak openzetten om te voorkomen dat de krappe ruimten door het koken te warm worden. Januari 2013.
Leden van Wild Roots, een bewust primitieve gemeenschap in de bossen, keren in hun op plantaardige olie rijdende truck terug naar de commune, na een dag van appels plukken voor het maken van cider. De kleine gemeenschap is ongeveer vijftien jaar oud, met één lid dat er al tien jaar woont; de samenstelling van de groep verandert voortdurend, met mensen die er af en toe wonen en ‘voorbijgangers’ die er een tijdje wonen en dan weer vertrekken. Het persen van de cider in de herfst is voor de commune een jaarlijkse terugkerende traditie geworden. Oktober 2015.
Jonathan helpt bij het slachten van een zwarte beer. Een van de voornaamste bronnen van voedsel zijn de plaatselijke jagers, die een deel van hun buit tijdens het jachtseizoen bij de commune achterlaten; als tegenprestatie krijgen de jagers via het land van Wild Roots toegang tot het aangrenzende bosreservaat. Wanneer er geschoten wild arriveert, legt iedereen het werk neer en wordt elk deel van het dier gedurende twee dagen verwerkt tot voedsel. Oktober 2015.
Tod droogt kruiden en eikels op het dak van de hoofdwerkplaats van Wild Roots. De commune verzamelt het merendeel van haar voedsel op wekelijkse uitstapjes naar afvalcontainers in naburige stadjes, maar ze vullen dat aan met eetbare producten uit de wilde natuur en de moestuin, en met de eieren van hun eenden. Oktober 2015
Niko (18) poseert voor een foto naast een van de bouwsels – de Bark Lodge of ‘Basthut’ – in de commune Wild Roots. Niko bracht de zomer van 2013 in Wild Roots door en was toen het jongste lid dat er had gewoond.
Tod opent de kop van een hert – afkomstig uit de afvalcontainer van een poelier in Marion, North Carolina – om de tong eruit te snijden. Wild Roots heeft een afspraak met de poelier, die de commune waarschuwt als de containers vol zijn. Naast tongen gebruikt de groep ook de huiden en botten; van stukken van de hersenen en oogballen worden stoofpotten en bouillons gemaakt. December 2011.
De eenden zijn vrij recente nieuwkomers in Wild Roots, en de eerste dieren die er worden gehouden. Het gebied is niet erg geschikt voor het verbouwen van gewassen, dus wordt er weinig aan akkerbouw gedaan en is het voedsel meestal afkomstig uit afvalcontainers, van doodgereden dieren en giften van jagers en van het verzamelen van ander voedsel in de wilde natuur. Oktober 2015.
Lindsey (midden) en andere leden van de commune Wild Roots bereiden een maaltijd boven een vuur. Kampvuren voor het ontbijt en avondeten worden ontstoken met behulp van wrijving. Het dieet is door sommige leden omschreven als ‘opportunistisch’, wat betekent dat ze zo’n beetje alles eten wat ze gratis kunnen vinden. Oktober 2015