Abonneren
TV-Gids
Disney+
National Geographic
National Geographic
National Geographic
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Fotograaf pagina
National Geographic Stock
Delen van de zeventiende eeuwse Nakasendo in Japan zijn bewaard gebleven en gerestaureerd, zodat ze hun oorspronkelijke rust uitstralen.
Te midden van gebedsvlaggen op de top van de Gokyo Ri in Khumbu (Nepal) bekijkt een bergbeklimmer hoe de zon de top van de Mount Everest goud kleurt.
Noorderlicht boven Portage Lake in Alaska.
4) NOORDERLICHT - AURORA BOREALIS VORMT EEN OVAAL VAN 3000 KILOMETER ROND DE NOORDPOOL Het noorderlicht (aurora borealis) ontstaat in het kolkende binnenste van de zon. De atomen van zonnegassen veranderen in een dunne stroom elektrisch geladen deeltjes: protonen en elektronen. Deze stroom, de zonnewind, is zowel materie als energie en wordt continu door de zon uitgespuwd. De meeste zonnewind wordt door het magnetisch schild van de aarde afgebogen, maar een deel daalt neer rond de magnetische noord- en zuidpool, en gaat een interactie aan met de zuurstof en de stikstof in de atmosfeer. Er ontstaan groene, rode, helderroze, blauwe of paarse vlagen, afhankelijk van de vraag hoe ver van de aarde de interactie tussen elektronen en stikstofmoleculen plaatsvindt.
Op 7620 meter hoogte zijn klimmers op weg naar de top.
1) SEQUOIA'S - DE HOOGSTE SEQUOIA MEET 115,5 METER Bijna alles aan sequoia’s is indrukwekkend. Allereerst worden ze lang: het record staat op 115,5 meter. Bovendien worden ze uitzonderlijk oud, tot ruim tweeduizend jaar. Deze reuzen bedekten ooit een gebied van achtduizend vierkante kilometer langs de kust van Californië en Oregon, maar hun aantal is in de loop van de negentiende eeuw sterk afgenomen door kap; het hout is erg kostbaar. 96 procent van het oorspronkelijke bos is vernietigd. Wat er over is in de Redwood National and State Parks in Californië, is nog steeds ’s werelds hoogste bos. Sequoia’s zijn veeleisende bomen. Ze kunnen niet direct langs de kust groeien doordat ze gevoelig zijn voor zout. Tegelijk moeten ze dicht genoeg bij zee staan om in de zomer ’s nachts mist te kunnen opvangen, zodat ze in het droge seizoen genoeg vocht hebben.
A young girl walks through Mumbai's Dharavi slum, home to about a million people. Many Indians live in modern suburbs and work in gleaming skyscrapers, but many more—a large majority—remain impoverished and trapped by tradition.
In Jaipur vieren twee vrouwen het lichtfeest Diwali met kaarsjes. Het vijf dagen durende festival wordt in heel India gevierd en symboliseert de overwinning van het licht op de duisternis. Het feest luidt ook het begin van het nieuwe zakelijke jaar in.
De vlakke zandkust van Australië's Whitsundayeilanden en het natuurschoon van het omringende Groot Barrièrerif trekken toeristen aan van over de hele wereld. Veel van de 74 eilanden zijn aangewezen als nationaal park, andere bieden onderdak aan luxueuze resorts.