Abonneren
TV-Gids
Disney+
National Geographic
National Geographic
National Geographic
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Fotograaf pagina
Sascha Schalkwijk
Hoofdfoto: Het buitenbad van onsen Maguse biedt uitzicht op de Japanse Alpen bij Nagano.
Onsen Takarakawa.
De tafel staat vol kunstwerkjes bij Ryokan Azumaya bij onsen Yunomine. De traditioneel vegetarische keuken van Japan is een feest van kleur en smaken. Meest creatief gebruikte ingrediënten zijn radijs en soja.
Aan baden in een onsen – hier in onsen Hoshi – gaat altijd een uitgebreide schrobbeurt vooraf. Traditie wil dat je dat niet staand doet, maar zittend op een krukje met houten lepels, emmers en kommetjes. Zeep en shampoo zijn voorhanden.
Onsen Takarakawa ligt in een spectaculaire beboste vallei op nog geen drie uur reizen van Tokio. In de herfst kleuren de bomen er dieprood, felgeel en oranje.
Eigenaar Okamura verwelkomt gasten van Ryokan Chojukan bij Hoshi Onsen met groene thee. Al zeven generaties lang is het traditionele hotel familiebezit.
Linkerfoto: In de herfst kleurt de Japanse esdoorn prachtig rood. Rechterfoto: Een lampion verlicht de ingang van Ryokan Azumaya in onsen Yuomine.
Houshi no Yu is het oudste bad van onsen Hoshi (links). Traditionele vegetarische gerechten in Ryokan Azumaya in onsen Yunomine (rechts).