Abonneren
Schrijf je in
TV-Gids
Disney+
National Geographic
National Geographic
National Geographic
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Wetenschap
Dieren
Geschiedenis en cultuur
Reizen
Milieu
Fotograaf pagina
Stian Klo
Een weids uitzicht over de beroemde rorbuer (traditionele vissershuisjes) van het dorp Eliassen op de Lofoteneilanden. De huisjes zijn aan één uiteinde op stelten boven de zee gebouwd en hebben vaak een dakbedekking van mos. Stian Klo: “Een paar minuten eerder regende het nog pijpenstelen, maar we hadden een venster van twee minuten om dit grootse panorama vast te leggen.”
In Skanland, Troms, liggen bladeren gevangen in het ijs van een dichtgevroren rivier, terwijl de takken van een berkenboom boven het ijs zijn blijven hangen. De koudste gebieden van Noorwegen liggen in het binnenland en in noordelijke gemeenten als Troms en Finnmark, waar ’s winters soms temperaturen van vijftig graden onder nul worden gemeten.
De Stetinden werd begin mei gefotografeerd bij zonsopgang. De berg in het hoge noorden van Noorwegen is minder hoog dan zijn spectaculair scherpe piek suggereert: 1392 meter. Het natuurwonder werd in 2002 door luisteraars van de Noorse omroep NRK tot ‘nationale berg’ van Noorwegen verkozen.
Een koude nacht op de kampeerplaats van Aunfjellet bij Harstad in de gemeente Troms. De camping in het hoge noorden van Noorwegen is populair bij mensen die het noorderlicht willen bewonderen.
“Unstad is een surfparadijs in het Noordpoolgebied,” zegt fotograaf Stian Klo. “Deze vent genoot al surfend van de middernachtzon.”
De herfstzon gaat onder boven een beroemd gezicht op het dorpje Reine, op de Lofoten.
Noorwegen is niet alleen een land van bergen en wouden: er zijn ook stranden, hoewel niet van het soort waar je lekker kunt zonnebaden – althans niet in de winter. Stian Klo: “Dit was een magische zonsondergang in februari, boven het wereldberoemde strand van Vik op de Lofoten.”
Fotograaf Stian Klo: “Deze zeer fotogenieke, verlaten hut staat precies tussen Harstad en Borkenes aan de Kvæfjord in Troms.”
Een Euraziatische lynx in het Polar Park Arctic Wildlife Centre in Bardu. Met een oppervlakte van 11.000 vierkante meter en twaalf omheinde dierenverblijven biedt het park volgens medewerkers meer ruimte per dier dan enig ander wildpark in de wereld. Het centrum is bedoeld om bezoekers de kans te geven inheemse soorten, waaronder beren, rendieren, wolven en lynxen, in hun natuurlijke omgeving te observeren.
De eerste glimp van de opgaande zon in het natuurgebied Folkeparken bij Harstad, dat begin juni werd gefotografeerd.