Foto’s laten ongelijkheid zien in steden vanuit de lucht

Op luchtfoto’s van wereldsteden is goed te zien hoe groot de verschillen in ontwikkeling tussen diverse stadswijken zijn.woensdag 27 maart 2019

Door Sydney Combs
Foto's Van Johnny Miller

Op luchtopnamen die met drones zijn gemaakt, is de economische scheidslijn tussen stadswijken goed te zien. Met wegen, kanalen en hekken wordt het domein van de rijken gescheiden van dat van de armen.

De imposante beelden uit de serie Unequal Scenesvan Johnny Miller belichten het ongelijke ontwikkelingsniveau van verschillende stadswijken. Zo liggen in Mumbai krakkemikkige sloppen direct naast dure kantoorgebouwen. In Detroit blijven stukken grond onbebouwd terwijl de wijk ernaast floreert. Rond een rijke buurt in Zuid-Afrika staat een omheining die onder stroom staat. Deze landschappen laten zien hoe ongelijkheid binnen stedelijke agglomeraties door barrières (van mens en natuur) worden versterkt.

Fotograaf Johnny Miller woont in Zuid-Afrika. Meer van zijn werk is te vinden op zijn website. Volg hem op Instagram @millefotosa.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com

KIJK VERDER

10 foto's
Wat als alle vliegtuigen tegelijkertijd zouden opstijgen?
De samengestelde beelden van fotograaf Mike Kelley laten zien hoe luchthavens eruit zouden zien als alle vliegtuigen tegelijk opstegen.
10 foto's
Sensationele foto’s van de herfst, gemaakt door drones
Luchfoto’s gemaakt met drones leggen de pracht van de herst vast, van Canada tot Litouwen.
Lees meer