5 tips van OPPO voor dé perfecte smartphonefoto

De tijden dat mooie beelden alleen geschoten kunnen worden met een professionele camera zijn voorbij.

Gepubliceerd 21 aug. 2020 09:36 CEST
Beeld geschoten met de OPPO Find X2 Pro.

Beeld geschoten met de OPPO Find X2 Pro.

Foto door oppo

Bij de ontwikkeling van zijn producten hecht OPPO veel waarde aan de fotografie-mogelijkheden. De OPPO Find X2 Pro, de nieuwste premium 5G-smartphone, is wat dat betreft het neusje van de zalm: dankzij de sublieme cameratechnologieën, waaronder een 48MP groothoeklens, een 48MP ultragroothoeklens en een 13MP telelens, ligt het perfecte plaatje binnen handbereik.

Toch is niet alleen een goede camera doorslaggevend voor een mooi beeld. Ook begrip van de camera en een aantal skills zijn onmisbaar. Daarom geeft OPPO vijf tips die je helpen bij het maken van dé perfecte smartphonefoto. Ga snel aan de slag en doe er je voordeel mee!

Beeld geschoten met de OPPO Find X2 Pro.

 

Foto door oppo

1. Gebruik het licht

Licht speelt een belangrijke rol binnen de fotografie. Zelfs zo belangrijk, dat fotografie ook wel eens wordt omschreven als ‘schrijven met licht’. Daarom gaan fotografen er vaak rond zonsopkomst en zonsondergang op uit, maar ook het gouden uur is een favoriet moment. Dat is niet zonder reden: juist dan is het licht zacht en zorgt het voor warme kleuren.

Daarnaast is het slim om je handig op te stellen ten opzichte van het licht. Zodra je de zon recht in je lens hebt, verdwijnen details namelijk door overbelichting. En dan schaduw: dit kan je foto verrijken, maar soms ook juist obscuur maken. Pas in het laatste geval je belichting handmatig aan of maak gebruik van de HDR-functie.

Of ben je juist van de nachtfotografie? Dan helpt de Ultra Night Mode 3.0 jouw foto’s naar een hoger niveau te tillen. Met behulp van deze nachtmodus ziet de nachtelijke omgeving er op haar best uit én kun je evenveel zoomen als in daglicht.  

2. Zoek naar structuren

Voor een interessante natuurfoto moet je soms iets verder kijken dan het beboste, bergachtige of tropische landschap om je heen. Zoek naar structuren en texturen, zoals bij bladeren, bomen en zandkorrels. Deze lenen zich namelijk perfect voor macrofotografie. De Ultra Macro Mode van de OPPO Find X2 Pro maakt dit makkelijk: deze functie zorgt ervoor dat je op slechts drie centimeter afstand van je object foto’s kunt maken. En dan kun je ook nog acht keer inzoomen. Zo leg je zelfs een dauwdruppel op een bloem haarscherp vast.

3. Zorg voor een gelaagd beeld

Door lagen aan te brengen in je natuurfoto’s worden deze een stuk interessanter om naar te kijken. Als de voorgrond, het hoofdonderwerp én de achtergrond goed op elkaar aansluiten, versterken ze elkaar. Het creëert bovendien meer diepte in je foto. Een andere manier om diepte aan te brengen, is door middel van de portretmodus van de OPPO Find X2 Pro. Hiermee isoleer je als het ware je hoofdonderwerp en zet je deze nog meer in de spotlight. Op zoek naar een extra touch? Gebruik dan het bokeh effect, waarbij de achtergrond waziger wordt gemaakt.

Beeld geschoten met de OPPO Find X2 Pro.

 

Foto door oppo

4. Kies een dynamische compositie

De regel van derden is één van de eerste dingen die je leert als je je in fotografie (of schilderkunst) verdiept. Het is een compositieregel die je helpt je foto’s boeiender én dynamischer te maken. Je past ‘m toe door je beeld in negen gelijke vlakken op te delen en je hoofdonderwerp vervolgens op een van de vier snijpunten te plaatsen. Zeker als je gebruik maakt van de Ultra Wide Angle van de OPPO Find X2 Pro is het slim om je foto’s zo in te delen. Bonustip: door het raster in de camera-app aan te zetten wordt het toepassen van de regel van derden een stuk makkelijker.

5. Experimenteer met standpunten

Met de OPPO Find X2 Pro maak je niet alleen goede foto’s, maar kun je ook mooie video-actieshots opnemen. Dankzij Ultra Steady Video 2.0 hoef je je bovendien geen zorgen te maken dat je video’s er onvast uitzien. Of je nu gaat skateboarden, mountainbiken of surfen: de beelden worden allemaal gestabiliseerd en zien eruit alsof ze gemaakt zijn met een professionele videocamera. En als je van je beelden écht dynamische actieshots wil maken, kies dan eens een zo laag mogelijk standpunt. Dan ziet een sprong er nog hoger uit!

OPPO Find X2 Pro

Met de OPPO Find X2 Pro heb je dankzij de 5G-functionaliteit een smartphone met razendsnelle performance in handen. Daarnaast doen de meest veelzijdige en innovatieve fotografiemogelijkheden van de smartphone niet onder voor die van een professionele camera. De smartphone is uitgerust met het krachtige Ultra Vision camerasysteem, bestaande uit een 48MP groothoeklens, een 48MP ultragroothoeklens en een 13MP telelens. Voorop de telefoon vind je ook nog een 32MP selfiecamera. De lenzen ondersteunen 10x Hybrid Zoom met een maximale digitale zoom van zestig keer. Met de Ultra Night Mode 3.0, de Ultra Macro Mode, de portretmode en het bokeh effect krijgen foto’s tot slot de finishing touch.

Verder vind je op de OPPO Find X2 Pro een 120Hz QHD+ 10 bit AMOLED-scherm. Dit maakt de display van de smartphone één van de scherpste op de markt. De smartphone beschikt daarnaast over een opslagcapaciteit van 12 GB RAM + 512 GB ROM. En na een lange dag fotograferen laad je de OPPO Find X2 Pro met de SuperVOOC 2.0 van 0% naar 100% op in slechts 38 minuten.

De OPPO Find X2 Pro is verkrijgbaar in de kleuren zwart en oranje (vegan leer) i.c.m. een abonnement of los bij onder andere T-Mobile, Vodafone en MediaMarkt. Volg @OPPONederland op Instagram en Facebook voor meer informatie of bezoek de website: https://www.oppo.com/nl/.

De OPPO Smartphone Challenge

Heb je wat opgestoken van de tips en kun je niet wachten om ze in praktijk te brengen? Doe nu mee met de OPPO Smartphone Challenge en laat ons jouw meest mooie beelden zien. Wie weet win jij een van de gave hoofdprijzen, zoals de nieuwste OPPO smartphone met premium camera's, een professionele fotoshoot met een celebrity fotograaf of influencer én een publicatie van jouw winnende foto in de het National Geographic magazine. Klik hier voor meer informatie.

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotografie
Je huis als expositieruimte voor kunst en fotografie, het kan met The Frame van Samsung
Fotografie
Tien gedenkwaardige foto’s uit de special ‘Year in Pictures 2021’
Fotografie
De National Geographic Fotowedstrijd 2021: and the winner is...
Fotografie
Fotowedstrijd 2021: tips van expert Jasper Doest
Fotografie
Fotowedstrijd 2021: tips van expert Sacha de Boer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.