Fotograaf Marco de Groot over zijn OPPO Find X2 Pro: deze camera legt precies vast wat je in je hoofd hebt

De afgelopen maanden waren we veel in onze eigen omgeving, waardoor we de schoonheid ervan meer en meer zijn gaan waarderen.

Gepubliceerd 18 aug. 2020 11:05 CEST
Foto genomen met de OPPO Find X2 Pro (ultra wide angle lens)

Foto genomen met de OPPO Find X2 Pro (ultra wide angle lens)

Foto door Marco de Groot

Hoe mooi is het dan om deze schoonheid precies zo op beeld vast te kunnen leggen? Fotograaf Marco de Groot vertelt hoe hij dit doet met zijn OPPO Find X2 Pro.

Trappenhuis van Radio Kootwijk.

Foto door Marco de Groot

Fotografen, zowel de professionals als de hobbyisten, denken in plaatjes. De wereld is hun canvas en gewapend met een camera leggen ze dit vast. Voor hen is er dan ook niks mooiers dan een camera die met ze meewerkt en ze in staat stelt dat ene beeld te maken.

Zo ook professioneel fotograaf Marco de Groot. Waar anderen zo aan voorbij lopen, ziet hij juist composities die zich perfect lenen voor een interessant beeld. Het liefst legt hij precies het beeld vast dat hij in zijn hoofd heeft. Sinds hij ambassadeur werd van OPPO en hij zijn OPPO Find X2 Pro altijd binnen handbereik heeft, lukt dat ook.

Het wow-effect aan je foto’s geven

Marco heeft een grote voorliefde voor hedendaagse architectuur. In zijn fotografie zoekt hij dan ook voornamelijk naar bijzondere, symmetrische gebouwen. Die vindt hij volop in de stad, maar ook in de Nederlandse natuur. Vandaag is hij bij Radio Kootwijk in het hart van de Veluwe, een inspirerend gebouw met fotografiemogelijkheden alom. 

Radio Kootwijk.

Foto door Marco de Groot

De 48MP Ultra Wide Angle van de OPPO Find X2 Pro helpt Marco bij het creëren van zijn beelden. Deze blijven ruisvrij dankzij slimme technologieën die eventuele beeldvervorming herkennen en corrigeren. Daarnaast krijgt hij met behulp van de 120°-ultragroothoeklens met aangepaste Sony sensor (IMX689) gebouwen moeiteloos volledig op beeld. Vooral in de stad, waar gebouwen vaak dicht op elkaar zijn gebouwd, kan hij dit goed gebruiken. Maar ook bij vrijstaande gebouwen als Radio Kootwijk geeft de Ultra Wide Angle volgens Marco zijn foto’s echt een ‘wow-effect’.

Bekijk deze video om te zien hoe Marco Radio Kootwijk in beeld brengt met de OPPO Find X2 Pro:

OPPO Find X2 Pro

De langverwachte OPPO Find X2 Pro was de allereerste 5G-smartphone in Nederland. Dankzij de snelle performance, maar ook de veelzijdige en professionele fotografiemogelijkheden, is de OPPO Find X2 Pro populair bij fotografen als Marco. De smartphone beschikt over een Ultra Vision camerasysteem met drie lenzen: een 48MP groothoeklens, een 48MP ultragroothoeklens en een 13MP telelens. Je wisselt met gemak tussen de drie lenzen én kunt gebruik maken van 10x Hybrid Zoom (met een maximale digitale zoom van zestig keer).

Ook voor filmmakers biedt de OPPO Find X2 Pro genoeg innovatieve technologieën en mogelijkheden. Dankzij de Ultra Steady Video Pro en de ultragroothoeklens maakt de smartphone prachtige 4K actieshots, waarbij tot dertig keer gezoomd kan worden. Achteraf kunnen video’s met de videobewerkingstool Soloop van OPPO eenvoudig bewerkt en gedeeld worden.

Daarnaast is de OPPO Find X2 Pro uitgerust met een 120Hz QHD+ 10 bit AMOLED-scherm. Dit zorgt voor de ultieme visuele revolutie in kleur, helderheid, resolutie en verversingssnelheid. Andere mooie features zijn bijvoorbeeld de opslagcapaciteit van 12 GB RAM + 512 GB ROM en SuperVOOC 2.0, waarmee de smartphone van 0% naar 100% oplaadt in slechts 38 minuten.

De OPPO Find X2 Pro is te koop in de kleuren zwart en oranje (vegan leer) i.c.m. een abonnement of los bij onder andere T-Mobile, Vodafone en MediaMarkt. Volg @OPPONederland op Instagram en Facebook voor meer informatie of bezoek de website: https://www.oppo.com/nl/.

De OPPO Smartphone Challenge

Doe nu mee met de OPPO Smartphone Challenge en laat ons zien dat jij net zulke mooie beelden met je telefoon kunt schieten als Marco de Groot. Klik hier voor alle informatie.

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotografie
Je huis als expositieruimte voor kunst en fotografie, het kan met The Frame van Samsung
Fotografie
Tien gedenkwaardige foto’s uit de special ‘Year in Pictures 2021’
Fotografie
De National Geographic Fotowedstrijd 2021: and the winner is...
Fotografie
Fotowedstrijd 2021: tips van expert Jasper Doest
Fotografie
Fotowedstrijd 2021: tips van expert Sacha de Boer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.