Zo gebruikt fotografe Sandra Engels haar smartphone voor macrofotografie

Bij macrofotografie gaat het om de wereld van het kleine en het verborgene. Onderwerpen die zich lenen voor macrofotografie, zoals dauwdruppels, nerven of insecten, zijn veelal niet direct zichtbaar. Fotograferen vraagt een getraind én oplettend oog.

Gepubliceerd 14 sep. 2020 10:35 CEST
Beeld geschoten met de OPPO Find X2 Pro.

Beeld geschoten met de OPPO Find X2 Pro. 

Foto door oppo

Fotografe Sandra Engels specialiseert zich in macrofotografie. Waar anderen alleen een mooie omgeving zien, ziet zij een wereld die rijk is aan fotogenieke details. Met haar OPPO Find X2 Pro, de nieuwste premium 5G-smartphone van OPPO, legt ze deze vast. Hierbij maakt ze gebruik van het krachtige Ultra Vision Camerasysteem, met onder andere een 48MP groothoeklens, een 48MP ultragroothoeklens, een 13MP telelens én een aantal camerafeatures waaronder de Ultra Macro Mode. 

Beeld geschoten met de OPPO Find X2 Pro. 

Foto door oppo

De microwereld ontdekken en vastleggen

Vooral de Ultra Macro Mode van Sandra’s OPPO Find X2 Pro is innovatief als het aankomt op macrofotografie. Met deze functie kun je op slechts drie centimeter van je object haarscherpe foto’s maken, en zelfs dan nog eens acht keer inzoomen dankzij de beeldresolutie van 48 miljoen pixels. “Wat vooral erg handig is, is dat de smartphone zelf herkent wanneer je bezig bent met macrofotografie,” vertelt Sandra. “Zodra je dichtbij een object komt, switcht hij vanzelf naar de Ultra Macro Mode.” Maar ook als je de macromodus niet gebruikt, heb je met de OPPO Find X2 Pro 10x Hybrid Zoom en 60x digitale zoom ter beschikking. 

Vandaag fotografeert Sandra in het hart van de Veluwe. De natuur is er prachtig en de rijke flora en fauna lenen zich perfect voor macrofotografie. Ze zoekt vooral naar unieke structuren en kleuren die een verhaal vertellen. Deze fotografeert ze realiteitsgetrouw, maar wel met haar eigen handtekening. 

Bekijk deze video om te zien hoe Sandra Engels de microwereld op de Veluwe ontdekt met haar OPPO Find X2 Pro: 

OPPO Find X2 Pro

De OPPO Find X2 Pro is de nieuwste premium smartphone van OPPO met razendsnelle 5G-functionaliteit. De smartphone is bij uitstek geschikt voor fotografen, zowel professionals als hobbyisten, die alles uit hun foto’s willen halen. Het indrukwekkende Ultra Vision camerasysteem bevat vier krachtige lenzen: een 48MP groothoeklens, een 48MP ultragroothoeklens, een 13MP telelens en aan de voorkant een 32MP selfiecamera. 

Beeld geschoten met de OPPO Find X2 Pro.

Foto door oppo

Daarnaast is de camera-app uitgerust met innovatieve en uitgebreide fotografiemogelijkheden. Zo ondersteunen de lenzen vloeiende 10x Hybrid Zoom, 60x digitale zoom én 30x videozoom. Met de Ultra Macro Mode, de Ultra Night Mode 3.0, de portretmodus en het bokeh effect geef je al je foto’s een unieke en professionele twist.

Andere mooie assets van de OPPO Find X2 Pro zijn het 120Hz QHD+ 10 bit AMOLED-scherm en de opslagcapaciteit van 12 GB RAM + 512 GB ROM. Bovendien laad je de smartphone dankzij de SuperVOOC 2.0 van 0% naar 100% op in slechts 38 minuten. 

OPPO Find X2 Pro.

Foto door oppo

De OPPO Find X2 Pro is te verkrijgbaar in de kleuren zwart en oranje (vegan leer) i.c.m. een abonnement of los bij onder andere T-Mobile, Vodafone en MediaMarkt. Volg voor meer informatie @OPPONederland op Instagram en Facebook of bezoek de website voor meer informatie: https://www.oppo.com/nl/.

OPPO Smartphone Challenge

Doe nu mee met de OPPO Smartphone Challenge en laat ons zien dat jij net zulke unieke en gedetailleerde beelden kunt schieten als Sandra Engels met je telefoon. Wie weet win jij een van de gave hoofdprijzen, zoals de nieuwste OPPO-smartphone met premium camera's, een professionele fotoshoot met een celebrity fotograaf of influencer én een publicatie van jouw winnende foto in de het National Geographic magazine. Klik hier voor alle informatie.

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotografie
Je huis als expositieruimte voor kunst en fotografie, het kan met The Frame van Samsung
Fotografie
Tien gedenkwaardige foto’s uit de special ‘Year in Pictures 2021’
Fotografie
De National Geographic Fotowedstrijd 2021: and the winner is...
Fotografie
Fotowedstrijd 2021: tips van expert Jasper Doest
Fotografie
Fotowedstrijd 2021: tips van expert Sacha de Boer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.