Zo maakt Instagrammer Saul de Jongh de mooiste nachtbeelden

Waar je overdag met een beetje geluk relatief eenvoudig mooie beelden maakt, is dat ’s nachts een stuk moeilijker. Maar we hebben goed nieuws: freelance fotograaf en Instagrammer Saul de Jongh heeft dé tip voor jou.

Door Redactie
Gepubliceerd 16 okt. 2020 09:59 CEST
Foto genomen met OPPO Reno4 Pro.

Foto genomen met OPPO Reno4 Pro.

Foto door Saul de Jongh

Bij nachtfoto- en videografie heb je al snel last van onscherpte door de lange sluitertijd, is scherpstellen makkelijker gezegd dan gedaan en ligt onderbelichting op de loer door het schaarse licht. Kortom: nachtfoto- en videografie vraagt een stuk meer van jou als fotograaf én van je camera.

Toch zit er ook een groot voordeel aan nachtopnamen: de omgeving is meestal rustig. Geen mensen die door het beeld lopen, geen voorbijrazend verkeer, geen afleiding. Freelance fotograaf en Instagrammer Saul de Jongh beaamt dit: “Als de wereld gaat slapen wordt het leeg op straat. Je kunt gerust twintig minuten gaan zitten voor een foto, want je wordt toch niet gestoord.” Daarom gaat hij in de nachtelijke uurtjes graag op pad met zijn smartphone om die slapende wereld vast te leggen. Volg Saul in deze video tijdens een nachtelijke foto- en videografiesessie in Rotterdam:

Focus op wat écht belangrijk is

Waar eerst alleen nachtfotografie met je smartphone mogelijk was, is nachtvideografie de volgende stap. Deze niche wordt bovendien steeds populairder, zeker onder content creators zoals Saul, die op elk gewenst moment mooie beelden willen maken. “Met mijn OPPO Reno4 Pro focus ik mij op wat ik echt belangrijk vind,” vertelt Saul. “De camera leest de omgeving van tevoren nauwkeurig uit, waardoor ik veel minder bezig hoef te zijn met mijn instellingen, maar me juist kan focussen op wat ik ga vastleggen.”

De OPPO Reno4 Pro is onder andere uitgerust met de Ultra Night (Wide Angle) Mode. Met deze functie maak je ook ’s nachts (of bij actieshots!) geoptimaliseerde beelden van hoge kwaliteit, zonder je druk te hoeven maken om bewegingsonscherpte of slechte belichting. “De nachtmodus haalt zoveel licht naar boven, dat is echt fenomenaal,” aldus Saul. Met de OPPO Reno4 Pro ligt dat beeld van een indrukwekkende sterrenhemel, een dynamische opname met lichtstrepen of een mooi shot van het zogenaamde ‘blauwe uurtje’ dus écht binnen handbereik.

Ook onstabiele video-opnamen behoren tot het verleden. OPPO introduceert Ultra Steady Video 3.0 op de OPPO Reno4 Pro, waarmee gebruikers dankzij beeldstabilisatie en een slim algoritme superstabiele beelden kunnen maken.

OPPO Reno4 Pro

Smartphonemerk OPPO staat bekend om zijn innovatieve technologieën als het gaat om smartphonefoto- en videografie. Met de nieuwe OPPO Reno4 Pro (5G) brengt OPPO niet alleen nachtfotografie, maar ook nachtvideografie, binnen ieders handbereik. Het innovatieve camerasysteem bestaat uit een 48MP High Definition hoofdcamera (ondersteund door de Sony IMX586-sensor), een 12MP ultragroothoeklens, een 13MP telelens en een autofocuslens met laserdetectie.

De OPPO Reno4 Pro is tevens de dunste 5G-smartphone, voorzien van de 65W SuperVOOC 2.0 functionaliteit. Dit zorgt ervoor dat de 4000mAh batterij in slechts 36 minuten volledig opgeladen wordt. Na vijf minuten laden kun je alweer vier uur aan content streamen: een sneller oplaadsysteem is er niet op de commerciële markt. En als finishing touch is de achterzijde van de OPPO Reno4 Pro voorzien van een miljoen kristaldeeltjes die de smartphone doen schitteren als een diamant.

OPPO Reno4 Pro in de kleur Galactic Blue.

Foto door oppo

De OPPO Reno4 Pro met 12 GB RAM en 256 GB ROM in de kleuren Galactic Blue en Space Black is nu te koop voor €799 bij o.a. T-Mobile, Vodafone, Mediamarkt en Coolblue. Klanten die voor 25 oktober deze smartphone kopen, ontvangen een B&O BeoPlay H4 2e Gen koptelefoon cadeau t.w.v. €300!

Volg voor meer informatie @OPPONederland op Instagram en Facebook of bezoek de website voor meer informatie: https://www.oppo.com/nl/.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotografie
Je huis als expositieruimte voor kunst en fotografie, het kan met The Frame van Samsung
Fotografie
Tien gedenkwaardige foto’s uit de special ‘Year in Pictures 2021’
Fotografie
De National Geographic Fotowedstrijd 2021: and the winner is...
Fotografie
Fotowedstrijd 2021: tips van expert Jasper Doest
Fotografie
Fotowedstrijd 2021: tips van expert Sacha de Boer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.