5 tips om jouw foto’s en video’s met de OPPO Reno4 Pro naar een hoger niveau te tillen

Fotografie is een kunst, weet smart device merk OPPO – hoofdsponsor van de recente National Geographic Fotowedstrijd 2020 – als geen ander. Daarom hechten ze bij de ontwikkeling van hun smartphones grote waarde aan de camerafeatures.

Gepubliceerd 21 dec. 2020 13:01 CET
Winnaar OPPO Smartphone Challenge: Ik had graag willen zeggen dat ik deze foto gemaakt heb met ...

Winnaar OPPO Smartphone Challenge: Ik had graag willen zeggen dat ik deze foto gemaakt heb met een professionele camera, maar die had ik op dat moment niet bij me. Ja, deze foto is gemaakt met mijn smartphone! Ik vind het contrast tussen de kwetsbaarheid van de mens ten opzichte van de tijdloze en magnifieke architectuur interessant. Ik ga in mijn fotografie graag op zoek naar een verhaal. Als je hem mooi vindt dan bewijst deze foto wat mij betreft dat je daar heus niet per se een DSLR voor nodig hebt. Dit is mijn inzending voor de OPPO x National Geographic fotowedstrijd categorie smartphone. Een fijne avond!

Foto van Frederike Heuvel

Met creatieve innovaties en slimme technieken ontwikkelen ze smartphones die zich kunnen meten met professionele fotocamera’s. De OPPO Reno4 Pro is er daar één van: deze smartphone onderscheidt zich door de sublieme fotografiemogelijkheden. Prachtige foto’s liggen binnen ieders handbereik met de OPPO Reno4 Pro (5G) – met deze vijf tips leren we je hoe je deze smartphone het beste inzet.  

1. Vang de nacht

Een indrukwekkende nachtfoto maken is vaak lastig: onscherpte en onderbelichting liggen al snel op de loer. Gelukkig weet de OPPO Reno4 Pro met deze uitdagingen wel raad. Zo kun je met behulp van de Ultra Night functionaliteit zelfs tijdens de donkere decemberdagen met gemak haarscherpe en goed belichte foto’s maken. Je beelden van een kerstdiner bij kaarslicht of een mooie vuurwerkshow waren nog nooit zo mooi als nu.

2. Ken de lenzen

De OPPO Reno4 Pro is uitgerust met een goed stel lenzen. De 3+1 combinatie stelt je met de 48MP High Definition hoofdcamera (ondersteund door de Sony IMX586-sensor), de 12MP ultranacht groothoek-videolens, de 13MP telelens en een autofocuslens met laserdetectie in staat een grote verscheidenheid aan mooie beelden te maken. Bovendien kun je dankzij de 32MP + 2MP frontcamera’s met AI Portrait-functie hoogwaardige selfies maken van memorabele momenten met familie en vrienden.

3. Creëer de perfecte instellingen

Met fotografie (en videografie) kun je eindeloos experimenteren: door zelf aan de knopjes te draaien creëer je elke keer weer een ander beeld. Toch kan het soms ook fijn zijn om op de automatische stand te werken, zeker als je weinig tijd hebt om het perfecte plaatje te schieten. De OPPO Reno4 Pro doet dit feilloos dankzij het Live HDR video-algoritme. Deze functionaliteit past per situatie uiterst nauwkeurig de belichting aan, verduidelijkt details en laat licht en schaduw perfect in elkaar overlopen.

4. Wees 100% steady

Bij OPPO hebben ze begrepen dat sommige situaties niet altijd optimaal zijn voor een mooi beeld. Zeker als je houdt van actiesport of graag bewegende objecten, zoals het verkeer, fotografeert. Daarom ontwikkelden ze de Ultra Steady Video 3.0 functionaliteit: hiermee maak je altijd stabiele en schokvrije beelden. Zeker in combinatie met OPPO’s zelf ontwikkelde algoritme zijn beelden verleden tijd.

5. #ITSYOURTURN

Naast fotograferen zelf, is er natuurlijk niks zo mooi als het delen van jouw beelden met een gelijkgestemde community. En dat gaat nu makkelijker dan ooit! Onlangs lanceerde OPPO het RenoLab: een platform waar je geïnspireerd wordt én zelf kunt inspireren. RenoLab werkt samen met musea als het Moco Museum in Amsterdam en laat je zien hoe je kunst optimaal ervaart en zelf toffe content maakt. Deel jouw werk via #OPPOReno4Challenge en #ITSYOURTURN op Instagram en wie weet prijkt jouw beeld binnenkort ook op oppo-renolab.com.

OPPO Reno4 Pro

Naast de fotografiemogelijkheden, kun je met de OPPO Reno4 Pro ook fantastische videobeelden maken. Dankzij features als de Cinematic Mode, de Hyperlapse Mode en de Soloop videobewerkingstool tover je losse beelden in een handomdraai om in onvergetelijke video’s. Eerder lieten we al zien hoe reisblogger Maaike Lut en content creator Saul de Jongh dit doen.

De OPPO Reno4 Pro zit verder bomvol met andere coole features. Zo is het de dunste 5G-smartphone verkrijgbaar en is hij voorzien van het flitsende Reno Glow Design. Dit houdt in dat de achterkant is ingezet met miljoenen kristaldeeltjes die de smartphone letterlijk doen schitteren als een diamant.

De OPPO Reno4 Pro met 12 GB RAM en 256 GB ROM in de kleuren Galactic Blue en Space Black is nu te koop voor €799 bij o.a. T-Mobile, Vodafone, Mediamarkt en Coolblue. Volg voor meer informatie @OPPONederland op Instagram en Facebook of bezoek de website https://www.oppo.com/nl/.

De OPPO Smartphone Challenge
Onlangs organiseerden we de OPPO Smartphone Challenge: een fotowedstrijd waarbij gave prijzen vergeven werden. Inmiddels zijn de winnende foto’s bekend en deze willen we je niet onthouden. Zo zie je direct wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met smartphonefotografie. En wellicht doe je meteen inspiratie op voor je volgende shot!

Meer van OPPO

Zo maakt reisblogger Maaike Lut de spectaculairste video’s van haar reizen

Onstabiele beelden van jouw mooiste reizen zijn natuurlijk zonde. Reisblogger Maaike Lut legt uit hoe zij haar beelden eenvoudig stabiliseert én vervolgens omtovert tot spectaculaire reisvideo’s.

Zo maakt Instagrammer Saul de Jongh de mooiste nachtbeelden

Waar je overdag met een beetje geluk relatief eenvoudig mooie beelden maakt, is dat ’s nachts een stuk moeilijker. Maar we hebben goed nieuws: freelance fotograaf en Instagrammer Saul de Jongh heeft dé tip voor jou.

Fotograaf Marco de Groot over zijn OPPO Find X2 Pro: deze camera legt precies vast wat je in je hoofd hebt

De afgelopen maanden waren we veel in onze eigen omgeving, waardoor we de schoonheid ervan meer en meer zijn gaan waarderen. Hoe mooi is het dan om deze schoonheid precies zo op beeld vast te kunnen leggen? Fotograaf Marco de Groot vertelt hoe hij dit doet met zijn OPPO Find X2 Pro.

5 tips van OPPO voor dé perfecte smartphonefoto

De tijden dat mooie beelden alleen geschoten kunnen worden met een professionele camera zijn voorbij. Smartphones zijn steeds vaker uitgerust met goede camera’s en innovatieve technologieën. Bovendien heb je ‘m altijd bij je en weet je dus zeker dat je alle mooie momenten kunt vastleggen.
Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.