Hoe maak jij je foto’s voor de National Geographic Fotowedstrijd?

Verzamel je beste foto's of schiet nog snel perfecte beelden: de fotowedstrijd komt er weer aan!

Door Redactie
Gepubliceerd 5 jun. 2019 09:38 CEST

Heb jij je camera altijd bij de hand, en heb je dit jaar bijzondere beelden geschoten? Goed nieuws: de National Geographic Fotowedstrijd komt er weer aan! Stuur vanaf 25 juni jouw mooiste foto in voor de categorie Dier, Mens of Landschap en laat jouw beeld beoordelen door onze professionele jury die binnenkort bekend zal worden gemaakt. Wie weet sleep jij zelfs één van de prijzen in de wacht waaronder de nieuwste OPPO telefoon! 

Deze foto is gemaakt met de OPPO Reno.

Dit jaar is het smartphonemerk OPPO de trotste partner van de fotografiewedstrijd. Waarom we dit een perfecte match vinden? OPPO is een nieuwe speler op de telefoniemarkt in Nederland, maar bouwt wereldwijd al jaren aan een ijzersterke reputatie als het aankomt op smartphone fotografie. Ook wordt mobiele fotografie steeds beter en gebruikelijker, dus kan dit niet ontbreken bij de National Geographic Fotowedstrijd. Zo zijn OPPO en National Geographic dus eigenlijk een heel logische match.

Om OPPO beter te leren kennen hebben we vijf weetjes op een rij gezet.

Wist je dat...

 • OPPO het eerste merk was dat smartphones lanceerde met 5MP en 16MP voorcamera’s?
 • OPPO het eerste merk was dat de gemotoriseerde roterende camera, ultra HD en de 5x Dual Camera Zoom-technologie introduceerde?
 • OPPO momenteel actief is in meer dan 40 landen?
 • OPPO het tweede smartphonemerk in China is (en het vijfde smartphonemerk wereldwijd)? Dat is een groot prestatie want besef dat de Chinese populatie uit meer dan 1,3 miljard mensen bestaat!
 • OPPO samenwerkingen is aangegaan met America’s Next Top Model, Victoria’s Secret, FC Barcelona, Lamborghini, Wimbledon, Roland Garros en nog veel meer!


De populariteit van OPPO is in Nederland flink gestegen. Je kunt eigenlijk bijna overal een OPPO telefoon kopen, zowel offline als online.

Deze wide-angle foto is gemaakt met de nieuwe OPPO Reno 10x Zoom.

Elke fotograaf is anders

Hoe maak jij je beelden het liefst? Sleep jij een hele set mee en plan je je shoot weken van tevoren of houd je er van om een mooi moment snel onderweg vast te kunnen leggen, juist op momenten dat je het niet verwacht? Dat laatste kan natuurlijk veel gemakkelijker met een OPPO smartphone als fotodevice, en ook dat moedigen we aan voor de fotowedstrijd.

Visual storyteller

Zo ook visual storyteller Franggy Yanez, ambassadeur van OPPO Nederland. Deze getalenteerde professionele fotograaf vindt inspiratie in het moment en zijn omgeving, en experimenteert veel met zijn OPPO smartphone voor het vastleggen van dagelijkse ervaringen: “Ik ben sinds de introductie van OPPO Nederland betrokken geweest bij het merk en ben aangenaam verrast met de fotografiemogelijkheden van OPPO telefoons. Ik ben het meest enthousiast over de nieuwe Reno serie, OPPO is erin geslaagd om mij als fotograaf te verbazen over hoe scherp de foto’s zijn, zowel overdag als ’s avonds.”

Fotograaf Franggy Yanez met de nieuwe OPPO Reno smartphone.

Laat je inspireren door Franggy via zijn Instagram-pagina en houd zijn profiel in de gaten voor tips en tricks. Volg @OPPONederland op Instagram als je geïnspireerd wilt raken door prachtige content en meer te weten wilt komen over het merk.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotowedstrijden
Doe mee met de National Geographic Fotowedstrijd
Fotografie
Catalina, het mysterieuze meisje dat in ondergronds Boekarest leefde
Geschiedenis en Cultuur
En... actie! Hoe de gebroeders Lumière de film uitvonden
Fotografie
Het Perfecte Plaatje
Fotowedstrijden
Tips van jurylid Frederik Buyckx: “fotografie vraagt tijd”

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.