Kies jij voor een weidse blik of zoom je in voor de mooiste foto’s?

Ook met je smartphone kun je Fotowedstrijd-waardige foto's maken.

Door Redactie
Gepubliceerd 13 jun. 2019 13:30 CEST

Of je het nou leuk vindt om af en toe een foto te schieten of dat je er meerdere uren per dag mee bezig bent, iedereen die een foto maakt is een visual storyteller. Sommige mensen hebben het geluk dat ze dit zo professioneel doen dat ze deze titel zelfs op hun cv mogen zetten. Zo ook visual storyteller Franggy Yanez, ambassadeur van OPPO Nederland. Deze getalenteerde professionele fotograaf vindt inspiratie in het moment en zijn omgeving en legt zijn beelden het liefst onderweg vast met zijn smartphone.

Inspiratie van een professional

Franggy is al overtuigd van de kracht van je smartphone. De visual storyteller heeft jaren ervaring en weet wat het beste werkt voor hem. “Ik experimenteer veel met mijn telefoon voor het vastleggen van dagelijkse ervaringen. Met name de technologie die in de smartphones van OPPO zit geeft mij veel mogelijkheden. Ik had eerst de RX17 Pro en heb nu de nieuwe OPPO Reno 10x Zoom. Ik kan dus echt altijd mooie content maken,” aldus Franggy.

Met de wide-angle camera vang je alles wat je ziet in een beeld.

Zelf aan de slag

Maar hoe ga jij aan de slag met je smartphone? Neem een voorbeeld aan Franggy. Hij woont sinds kort in de buurt van veel natuur en weet daar heel toffe beelden te schieten. “Vroeger wilde ik per se middenin de stad wonen, overal bij zijn en wilde ik absoluut niets missen. Dat geeft voldoening voor de korte termijn, maar ik weet nu dat ik de natuur om mij heen nodig heb om het beste uit mezelf te kunnen halen. Het is heerlijk om wandelingen te maken en even los te raken van alles en iedereen. Ik merk toch dat ik iets ouder begin te worden, haha.”

Maar je zou natuurlijk ook een foto kunnen maken bij jou in de buurt, zoals de maker van bovenstaande foto. Hoe sterk is dit beeld van de Erasmusbrug? Hij is gemaakt met de OPPO Reno 10x Zoom die beschikt over een groothoeklens. De wide-angle zorgt ervoor dat je de beroemdste brug van Rotterdam in perspectief kunt vastleggen tegen de achtergrond vol enorme gebouwen. Met een normale camera zou je alleen de brug kunnen vastleggen.

Zoom in voor de scherpste details

Maar wacht, er is meer. Zoom ook eens in, en verwonder je over de kleinste details. Zo kun je niet alleen een mooie wide-angle foto maken, maar probeer ook eens ver in te zoomen. Kijk maar eens op de beelden hieronder, die slechts enkele seconden na de elkaar zijn gemaakt.

1x zoom
2x zoom
6x zoom
10x zoom

OPPO is het nieuwste populaire smartphonemerk van Nederland

Professioneel fotograferen met een smartphone, kan dat? Ja dus! In korte tijd is de populariteit van OPPO in Nederland flink gestegen. Het smartphonemerk staat bekend om zijn goede fotografiemogelijkheden. Zo was OPPO het eerste merk dat de gemotoriseerde roterende camera, ultra HD en de 5x Dual Camera Zoom-technologie introduceerde. Inmiddels is de technologie al zo ver dat zelfs ingezoomde beelden haarscherp zijn met bijvoorbeeld de OPPO Reno 10x Zoom.

Laat je inspireren en houd de Instagram-pagina van OPPO in de gaten voor tips, tricks en meer informatie over de nieuwste ontwikkelingen van het smartphonemerk. Zo heeft het merk vorige week de Reno 10x Zoom gelanceerd die onder andere gebruikt is voor de foto hierboven van de Erasmusbrug.

Zelfs met je smartphone kun je dus prachtige beelden maken. Bewaar die vooral voor de National Geographic Fotowedstrijd 2019! 25 juni gaat de fotowedstrijd weer van start.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotowedstrijden
Tips van jurylid Frederik Buyckx: “fotografie vraagt tijd”
Fotografie
Vakantiefotografie: zo schiet jij de beste beelden
Fotowedstrijden
Deze foto's zijn genomineerd voor de Fotowedstrijd
Fotowedstrijden
Zo selecteert de jury jouw foto
Fotografie
Marco Borsato wil foto’s met vraag- of uitroepteken

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.