Frankrijk

Franse treinen veranderen in rijdende musea

Een kleurrijke treinreis van Parijs naar het huis van Monet: stap aan boord en laat je vervoeren door de meesters van het impressionisme. donderdag, 9 november 2017

Door Lenneke Hoope

Drie Franse sneltreinen zijn deze zomer veranderd in een rijdend museum vol impressionistische meesterwerken. De treinen, die rijden tussen Parijs en Vernon-Giverny, zijn van binnen en buiten gedecoreerd met replica’s van beroemde schilderijen van Monet en Pissarro. Ook details van het plafond van het Musée D’Orsay zijn te zien.

De treinen rijden op zaterdag en zondag van station Paris Saint-Lazare (waaraan Monet een aantal schilderijen wijdde) naar Vernon-Giverny. Dit is de dichtstbijzijnde stop voor een bezoek aan het huis en de tuin van Monet, waar hij zijn beroemde waterlelies schilderde. De trein stopt ook in Rouen en rijdt vervolgens door naar eindpunt Le Havre. De Treinen van het Impressionisme rijden tot 25 september, als het Normandy Impressionist Festival eindigt. Boek hier je kaartjes!

Claude Monet schilderde tal van plekken in Frankrijk. Lees hier meer.

Lees meer