Ben jij de persoon die tijdens een bezoek aan Walibi Holland, de Efteling en Disneyland Parijs liever plaatsneemt aan de bar met een alcoholische versnapering dan in een achtbaan? Dan moet jij binnenkort naar La Cité du Vin, ’s werelds eerste wijnpretpark in Bordeaux, waar je de hele dag geniet van al het goeds dat Sauvignons, Merlots en Pinot noirs te bieden hebben.

This is an image
XTU-Casson Mann-ANAKA, La Cité du Vin, Flickr

Het park, dat vol staat met bijzondere architectuur, heeft twintig ruimten met elk een eigen thema. Hier leer je op een interactieve manier over de geschiedenis en cultuur van wijn. Zo neem je deel aan proeverijen die worden geleid door vinologen, bewonder je verschillende tentoonstellingen en lunch je in restaurant Le 7 Panoramic, waar je de keuze hebt uit 500 verschillende wijnsoorten en wegdroomt bij het uitzicht. Heb je iets te enthousiast geproefd? Rust dan uit in de comfortabele pluchestoelen, terwijl je luistert naar beroemde verhalen over dronkenschap: een ode aan de welbekende kater.

This is an image
XTU-ANAKA-La Cité du Vin, Flickr

De kosten voor een toegangskaartje inclusief wijnproeverij bedragen €20. Het gloednieuwe pretpark is vanaf vandaag geopend.

Wist je al dat Brazilië een erotisch pretpark krijgt?