Indringend portret van de Syrische burgeroorlog en de vluchtelingencrisis

Documentaire Hell on Earth: The Fall of Syria and The Rise of ISIS

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:09 CET
Hell on Earth: The Fall of Syria and The Rise of ISIS

In een wereld die wordt beheerst door radicalisme en terrorisme onderzoeken filmmakers Sebastian Junger en Nick Quested de val van Syrië, de opkomst van IS en de gevolgen van het geweld dat miljoenen mensen heeft doen vluchten naar Europa. Door middel van unieke archiefbeelden en exclusieve interviews met activisten, journalisten, diplomaten, mensenrechtenwerkers, politici en burgers, schetst ‘Hell on Earth’ een indringend portret van het echte leven in Syrië.

‘Hell on Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS’ vertelt het verhaal achter het verval van Syrië en de onbeheerste chaos die de perfecte voedingsbodem creëerde voor de opkomst van Islamitische Staat (IS). Ruim 1.000 uur aan videomateriaal is teruggebracht naar een 99 minuten durend indringend portret van de Syrische burgeroorlog en de ingrijpende sociale en politieke gevolgen. ‘Hell on Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS’, een documentaire van filmmakers Sebastian Junger en Nick Quested, is zondag 18 juni om 22:30 uur te zien op National Geographic.

“Deze film is confronterend om te zien, maar ik wil mensen uitdagen te blijven kijken, want dit is wat er gebeurt.”

door Filmmaker Nick Quested

De documentaire bevat onder andere een interview met oorlogsfotograaf en antropoloog Teun Voeten. Ook volgt het een familie die onder het juk van IS leeft en uiteindelijk vlucht naar Turkije, Koerdische strijders in Sinjar, Shia milities in Irak en aan Al-Qaida gelinkte strijders in en rond het oorlogsgebied van Aleppo en Raqqa. Junger en Quested brengen met deze documentaire de krachten in kaart die geleid hebben tot een dodelijk conflict en de opkomst van radicale Islamisten.

“Deze film is confronterend om te zien,” geeft filmmaker Nick Quested toe. “Maar ik wil mensen uitdagen te blijven kijken, want dit is wat er gebeurt. Het is een verhaal over miljoenen mensen die lijden en de redenen daarvoor. Ik hoop dat de kijkers de film van begin tot eind kijken om een beter begrip te krijgen van de wereld waarin we leven.”

Lees meer

bekijk videos

Geschiedenis en Cultuur2:14

Te midden van oorlog blijven deze Syriërs dansen

Geschiedenis en Cultuur0:30

Genius

Geschiedenis en Cultuur0:45

Einsteins Bad Romance

Geschiedenis en Cultuur3:22

Powervrouwen door de jaren heen

Geschiedenis en Cultuur4:02

Het Griekse symposium

Geschiedenis en Cultuur5:52

De Romeinen in Nederland en België

Dit vindt u misschien ook interessant

Geschiedenis en Cultuur
Oscarnominatie The Cave belicht drama in Syrië – en het moedige werk van één arts
Geschiedenis en Cultuur
Te midden van oorlog blijven deze Syriërs dansen
Geschiedenis en Cultuur
Bosniër keert terug naar zijn getekende geboorteland
Geschiedenis en Cultuur
Nieuwe animaties brengen details van gedoemd oorlogsschip aan het licht
Geschiedenis en Cultuur
Alles wat je moet weten over de Rohingya-crisis in Myanmar

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.