Morgan Freeman gaat op zoek naar de menselijkheid in The Story Of Us

Na het veelgeprezen ‘The Story of God’, duikt Morgan Freeman voor National Geographic opnieuw in de grote vragen van het leven. Na het goddelijke staat nu de mensheid centraal.

Gepubliceerd 11 jan. 2018 13:48 CET

Morgan Freeman duikt voor National Geographic opnieuw in de grote vragen van het leven. Na de focus op de reden van ons bestaan in het veelgeprezen ‘The Story of God’ staat ditmaal de menselijkheid centraal in ‘The Story of Us’. De zesdelige reeks begint zondag om 21.30 uur op National Geographic. 

Globalisering en technologie

We zijn allemaal mensen, dus waarom zien onze samenlevingen er over de hele wereld zo anders uit? Hoe ontwikkelde de menselijke beschaving zich? En hoe zal de samenleving er in de toekomst uitzien, als globalisering en technologie ons leven steeds verder beïnvloeden? In een tijd waarin wereldwijde gebeurtenissen culturen lijken te scheiden, probeert Morgan Freeman in ‘The Story of Us’ de fundamentele krachten bloot te leggen die onze samenlevingen bij elkaar houden.

 

Bill Clinton

In zes afleveringen staan thema's als vrijheid, vrede, politieke macht en rebellie centraal. Freeman reist in de serie de hele wereld over op zoek naar illustratieve verhalen en spreekt onder andere met voormalig president Bill Clinton, president van Bolivia Evo Morales en met Mohammed el-Baradei, die voor zijn werk bij het internationale atoomagentschap de Nobelprijs voor de Vrede ontving. ‘The Story of Us’ is een vervolg op ‘The Story of God’, de Emmy-genomineerde serie waarin Morgan Freeman op zoek ging naar de reden van ons bestaan.

‘The Story of Us’ is vanaf zondag 14 januari om 21.30 uur zes weken te zien op National Geographic.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.